AcasăNewsOFICIAL! Primarul din Miercurea Ciuc, retinut pentru abuz in serviciu si conflict...

OFICIAL! Primarul din Miercurea Ciuc, retinut pentru abuz in serviciu si conflict de interese

Robert Kalman Raduly (sursa foto: curentul.info)

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, joi dimineata, retinerea pentru 24 de ore a lui Robert Kalman Raduly, primarul municipiului Miercurea Ciuc.

Robert Kalman Raduly (sursa foto: curentul.info)

Robert Kalman Raduly este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum abuz in serviciu, conflict de interese si instigare la abuz in serviciu.

Conform procurorilor, primarul din Miercurea Ciuc, sustinut de viceprimarul Szoke Domokos, de asemenea retinut pentru 24 de ore, a comis mai multe infractiuni in perioada 2014-2015.

In calitatea sa de primar, Raduly Robert-Kalman a aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia. In baza relatiilor dintre Raduly Robert-Kalman si conducerea institutiei de invatamant, primarul fiind si cadru didactic la filiala din municipiu a universitatii, acesta a aprobat, in septembrie 2014, autorizatia pentru efectuarea unor lucrari de constructie la imobil si amenajare a spatiului aferent (parcari si alei in proximitatea acestuia), in conditiile in care documentatiile depuse pentru aprobare nu indeplineau conditiile legale.

De asemenea, in perioada iulie – septembrie 2014, in conditiile in care Casa de Cultura a Sindicatelor – Filiala Miercurea Ciuc acumulase datorii si fata de aceasta s-a deschis procedura de insolventa, in calitatea sa de primar, inculpatul Raduly Robert – Kalman a determinat o persoana, desemnata de instanta sa fie administrator judiciar al debitoarei, sa accepte vanzarea catre Primaria Miercurea Ciuc, la un pret subevaluat, a unui imobil detinut de Casa de Cultura. In acest scop, s-a stabilit sa fie desemnat un evaluator, astfel incat acesta sa mentioneze degradari si uzuri inexistente, apte sa justifice o evaluare a imobilului situata sub cea reala.

In plus, Raduly Robert-Kalman si Szoke Domokos in calitate de primar, respectiv viceprimar, au aprobat efectuarea de plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea S.C. Topo Service S.A. in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general efectuate de aceasta firma. Platile nejustificate s-au efectuat in baza unui contract incheiat intre primaria Miercurea Ciuc cu S.C. Topo Service S.A., in care s-a mentionat initial pretul de 640.904 lei, majorat la 961.304 lei prin act aditional.

Robert Kalman Raduly si Szoke Domokos vor fi prezentati, joi, magistratilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger