AcasăNewsOFICIAL: Premierul Mihai Tudose si-a inaintat demisia

OFICIAL: Premierul Mihai Tudose si-a inaintat demisia

Un anunt oficial venit luni seara tarziu, dupa ora 22, confirma, practic, faptul ca Mihai Tudose si-a concretizat intentia de a demisiona din postura de sef al Executivului.

De altfel, dupa Comitetul Executiv National al PSD-ului, intins pe durata a circa 5 ore, Tudose parasea sediul partidului anuntand ca se indreapta catre Guvern. „Merg la Palatul Victoria sa-mi iau si eu lucrurile de acolo, atata tot”, spunea Tudose, adaugand ca nu va asigura interimatul.

La mai bine de o ora de cand a ajuns la sediul Executivului, s-a transmis un comunicat de la Palatul Victoria, prin care se anunta ca Mihai Tudose si-a oficializat intentia de a pleca din fruntea Guvernului. Totul, dupa ce partidul i-a dat de inteles cat se poate de clar ca a pierdut sustinerea politica pentru rolul de sef al Guvernului. „Premierul Mihai Tudose si-a inaintat in aceasta seara demisia din functie, urmand ca, potrivit legii de organizare si functionare a Guvernului, sa fie transmisa Administratiei Prezidentiale, in cursul zilei de maine, o adresa oficiala in acest sens. Conform procedurilor, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din functie a prim-ministrului Mihai Tudose si va emite decretul de vacantare a postului, precum si decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a indeplini atributiile prim-ministrului pana la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidentiale vor intra in vigoare odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial”, se mentioneaza dinspre Palatul Victoria.

Va amintim ca marti, cu incepere de la ora 11, urmeaza sa aiba loc un alt Comitet executiv National, in cadrul caruia social-democratii au de gand sa gaseasca o nominalizare de premier, cu care sa mearga apoi la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
320 afisari

1 COMENTARIU

  1. CU DESTRAMAREA REPETATA A GUVERNELOR, TOT ASA A DEBUTAT SI DESTRAMAREA MAFIEI POLITICE SI GUVERNAMENTALE DIN ITALIA ANILOR ’70-80 cu sacrificii si cu pierderi de vieti omenesti importante. In ADN-ul colectiv al poporului roman exista mult venin, dusmanie si rautate care trebuie imputinate tot cu sacrificii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger