AcasăNewsOFICIAL! Gigacaloria se scumpeste cu 10%

OFICIAL! Gigacaloria se scumpeste cu 10%

Reprezentantii RADET au fost instiintati de cei de la ELCEN ca, de la 1 ianuarie 2015, tariful gigacaloriei creste cu 10%.

Este vorba de o majorare a tarifului de productie a energiei termice, specialistii afirmand ca aceasta crestere se traduce printr-o crestere de cost a caldurii de la 168,8 lei la 186 lei.

Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, sustine ca populatia va plati cu 8% mai mult pentru caldura, in urma deciziei luate de cei de la ELCEN.

Totusi, Sorin Oprescu, primarul Capitalei, da asigurari ca bucurestenii nu vor fi afectati de decizia ELCEN, diferenta urmand a fi achitata din fonduri ale Primariei.

Sorin Oprescu ii ataca dur pe cei de la ELCEN afirmand ca „aceasta crestere de tarif este nefundamentata si arbitrara. Primaria nu a fost nici consultata, nici informata de aceasta crestere de tarif. Cei de la RADET ne-au anuntat ca nu au cerut o majorare a costului de transport si distributie a energiei termice, ceea ce inseamna ca in costul total al pretului gigacaloriei majorarea e de 5%”.

Nici Radu Opaina nu priveste cu ochi buni decizia ELCEN. „In ultimii 10 ani, asemenea majorari de tarif, justificate prin hartii si nu prin realitati, au dus la umflarea pretului. E usor sa te ascunzi dupa un pret mare si sa manevrezi o gramada de bani in interesele unora”, este mesajul razboinic transmis de presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania.

author avatar
Cristi Ionita
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger