AcasăNewsOFICIAL! George Copos va fi eliberat din inchisoare

OFICIAL! George Copos va fi eliberat din inchisoare

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis, marti, eliberarea conditionata a afaceristului George Copos.

Copos avea de ispasit o pedeapsa totala de patru ani de inchisoare, pentru implicarea sa in Dosarul Loteria si in Dosarul Transferurilor.

Totusi, dupa doar ceva mai mult de un an de stat dupa gratii, Copos a obtinut eliberarea conditionata. Initial, magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 nu i-au admis cererea, dar Copos a depus contestatie, astfel ca dosarul a ajuns la Tribunalul Bucuresti.

Iar magistratii de aici au decis, marti, ca George Copos poate fi eliberat conditionat. Decizia s-a bazat pe comportamentul exemplar avut de Copos dupa gratii, pe cartile scrise de afacerist, dar si pe faptul ca fostul patron al Rapidului are peste 60 de ani si a obtinut si un certificat medical.

Sustinut la fata locului de sotia sa si de Dinu Gheorghe, Copos s-a bucurat ca un copil in momentul in care a aflat verdictul, dar bucuria sa ar putea fi de scurta durata.

Copos mai are pe rol cel putin un dosar extrem de dificil, Loteria II, in care este acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si manipularea pietei de capital. Inca din 10 aprilie este asteptat un verdict in dosarul respectiv, astfel ca George Copos ar putea petrece doar trei zile in libertate.

In cazul in care va fi gasit vinovat si condamnat la inchisoare in Dosarul Loteria II, Copos va avea de efectuat si restul de pedeapsa ramasa din condamnarea la patru ani. In plus, afaceristul risca sa nu mai aiba dreptul de a solicita o noua eliberare conditionata.

author avatar
Cristi Ionita
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger