AcasăNewsOFICIAL! Darius Valcov ramane in arest preventiv

OFICIAL! Darius Valcov ramane in arest preventiv

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, luni, ca Darius Valcov, fostul ministru de Finante, sa ramana in stare de arest preventiv.

Valcov a fost arestat preventiv la inceputul lunii aprilie, fiind acuzat ca a comis mai multe infractiuni in perioada in care a fost primar al municipiului Slatina.

Valcov a fost acuzat de trafic de influenta si ca a incasat aproximativ 20% din valoarea mai multor contracte date cu dedicatie. In total, Valcov este acuzat ca a luat o spaga de cel putin doua milioane de euro.

Fostul ministru de Finante a contestat mandatul de arest preventiv si a solicitat o masura mai blanda, respectiv arest la domiciliu sau cercetare sub control judiciar.

Solicitarea sa a intrat pe rol vinerea trecuta, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar cei doi judecatori implicati nu au putut lua o decizie pentru ca unul s-a pronuntat in favoarea aprobarii cererii, iar celalalt impotriva.

Un verdict a fost amanat pentru luni dimineata, cand a intrat in schema si un al treilea judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca decizia sa fie luata cu majoritate.

Acesta din urma s-a pronuntat impotriva aprobarii solicitarii venite din partea lui Darius Valcov, astfel ca fostul ministru de Finante va ramane dupa gratii. Decizia este definitiva.

author avatar
Cristi Ionita
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger