AcasăNewsOFICIAL! Consilierul lui Iohannis, pus sub urmarire penala. Este cercetat sub control...

OFICIAL! Consilierul lui Iohannis, pus sub urmarire penala. Este cercetat sub control judiciar!

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta inceperea urmaririi penale pe numele lui George Scutaru, fostul consilier al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

Scutaru este acuzat de complicitate la luare de mita si de spalare de bani, dupa un denunt facut de Cristinel Bigiu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Scutaru este acuzat ca a folosit bani negri in campania electorala din 2008, cand era seful PNL Buzau. Conform procurorilor, fostul consilier al lui Iohannis a primit 170.000 de euro in numerar, de la Bigiu, suma fiind disimulata prin incheierea de contracte publicitare.

Suma ar fi facut parte din milionul de euro incasat drept spaga de Bigiu de la Cristian David, fostul ministru de Interne, pentru a-l sustine in demersurile de a obtine drepturile de folosinta asupra unor terenuri din Buzau.

George Scutaru va fi cercetat penal sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile. Scutaru a fost consilierul presedintelui Klaus Iohannis pe probleme de politica externe, dar a renuntat la post in urma cu aproximativ o luna.
A spus atunci ca renunta din cauza unor probleme personale, dar inca din acea perioada existau zvonuri ca Scutaru a fost fortat sa renunte la post din cauza denuntului depus de Cristinel Bigiu.

author avatar
Cristi Ionita
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger