AcasăNewsOengista Pippidi o da la-ntors: Romania ”penala”, sinucisa de atata anticoruptie

Oengista Pippidi o da la-ntors: Romania ”penala”, sinucisa de atata anticoruptie

Portstindard al anticoruptiei, Alina Mungiu constata ca Romania s-a ales doar cu imaginea facuta zdrente dupa atata lupta impotriva ”penalilor”

Dupa ce a militat ani intregi pentru o ”Romanie curata”, presedinta SAR constata acum ca Romania s-a curatat de tot.

Portstindard al anticoruptiei Alina Mungiu constata ca Romania s a ales doar cu imaginea facuta zdrente dupa atata lupta impotriva penalilor

Alina Mungiu Pippidi pare sa fi luat o pauza de la vanatoarea de ”penali” si asta pentru a ne avertiza ca ne aruncam singuri in aer prezentandu-ne in exterior mai rau decat santem si apeland in permanenta la arbitrajul ”inaltelor porti”. ”Nu avem cum intra in Schengen cind singuri comandam in presa straina articole despre cat de corupti suntem, dar si cum distrugem democratia. Aceste articole sunt pe fond false, pentru ca democratia merge, la alegeri majoritatea reuseste sa dea guvernul si desi serviciile secrete, mai ales SRI, sunt mult prea implicate, stam mai bine ca Polonia si Ungaria, unde partide populiste si iresponsabile de dreapta au calcat in picioare ordinea constitutionala cu sprijinul tacit al votantilor de dreapta”, explica Mungiu. Si tot ea spune ca este normal sa fim ”cei mai corupti” (dintre europeni – n.r.) din moment ce suntem si ”cei mai saraci” din intreaga Uniune Europeana, dar asta nu inseamna sa apelam la ”curtile straine” si sa le cerem sa ne faca ele ordine in ograda deoarece astfel ”stimulam nationalismul extern si ne sabotam imaginea externa”. In plus, le demonstram partenerilor europeni cat suntem de imaturi. Mungiu mai spune si ca ”razboiul propagandistic” pe care il poarta, atat in interior cat si in exterior, cele doua tabere ”stereotip denumite<<”tabara penalilor>> si <<statul paralel>>” va distruge si ”ultimul rest de reputatie al Romaniei in Europa”, ceea ce poate duce Romania direct in ”Europa periferica” la care viseaza francezul Emmanuel Macron.

author avatar
Simona Badulescu
828 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger