AcasăNewsOdrasla penala a senatoarei Sorina Placinta isi cumpara libertatea cu bani de...

Odrasla penala a senatoarei Sorina Placinta isi cumpara libertatea cu bani de la Guvern

Condamnat la sase ani de puscarie pentru ca a vrut sa omoare un om, Andrei Placinta incaseaza bani de la Guvern printr-un program POS DRU, ca sa aiba cu ce sa-si rezolve dosarul penal ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Andrei Placinta a fost condamnat la sase ani de puscarie cu executare, insa spera sa beneficieze de mila judecatorilor de la ICCJ

Andrei Placinta, care saptamana viitoare va avea primul termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a contestat condamnarea de sase ani de inchisoare primita de la magistratii Curtii de Apel Bucuresti, face bani pe banda rulanta. Si nu din vreo afacere de familie mostenita de la mama lui, ci din fondurile UE si cele ale Guvernului Romaniei.

In iunie, senatoarea Placinta a sarit din tabara portocalie in PNL, ca sa fie la putere

Cel mai recent proiect accesat de infractorul Placinta a fost pe 30 septembrie, prin Fundatia „Zi deschisa”, pentru sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si sprijinirea accesului la internet. Teoretic, din totalul de 111.609 lei, el a incasat 68.116 lei din fonduri UE si 15.339 lei de la bugetul national.

Practic, el a luat toti banii de la bugetul national, deoarece UE abia suspendase, inainte de aprobarea proiectului lui Placinta, finantarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POS DRU 2007-2013, asa ca toti banii i-au fost oferiti de catre Guvern.

2,5 milioane euro din programe POS DRU

Fundatia „Zi deschisa”, a lui Placinta, a primit bani de la Guvern, printr-un program POS DRU

Mama condamnatului, senatoarea Sorina Placinta-Bucuras (nume dobandit dupa ce s-a maritat cu doctorul Viorel Bucuras – n.r.), a fost membru PDL pana in luna iunie. In tot acest timp, pedelista Placinta si fiul ei penal au incasat aproximativ 2,5 milioane de euro din programe POS DRU, toate prin firma Sorste, a senatoarei, si prin fundatia juniorului. In iunie, in plina era USL, senatoarea a schimbat macazul. A plecat din PDL si a intrat in PNL, ajungand din nou in tabara puterii. Cu buzunarele pline si cu mama in partidul care trebuie, Andrei Placinta se va putea prezenta increzator la procesul de pe 8 noiembrie de la ICCJ. Mai ales ca o buna parte din milioanele incasate din bani publici o va „decarta” pentru a-si cumpara libertatea: avocati, expertize… Si nu numai.

author avatar
Narcis Voica
2.439 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger