AcasăNewsObtinerea ajutoarelor sociale

Obtinerea ajutoarelor sociale

Solicitantii ajutoarelor sociale trebuie sa depuna trimestrial declaratii pe propria raspundere

Guvernul a modificat legislatia privind conditiile pentru acordarea ajutorului social si a alocatiilor de sprijin sau cele pentru copii.

Solicitantii ajutoarelor sociale trebuie sa depuna trimestrial declaratii pe propria raspundere

Ajutoarele se acorda pentru acoperirea nevoilor de baza ale familiei sau ale persoanei singure, in vederea sustinerii acestora. Prin Hotararea de Guvern  nr. 1291/2012, persoanele sau familiile care vor sa obtina alocatii de sprijin au o serie de obligatii.

Obligatii

Solicitantii trebuie sa depuna declaratia pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului social, din trei in trei luni, la primaria pe a carei raza teritoriala isi au domiciliul ori resedinta. Pentru mentinerea dreptului la ajutorul social, familiile si persoanele singure, ale caror drepturi sunt stabilite de cel putin sase luni, sunt obligate sa-si achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, adica sa-si plateasca impozitul pe casa ori teren.

Alocatii pentru familii cu copii

De alocatie beneficiaza si familiile care au in intretinere copii de varsta scolara care intrerup temporar frecventarea cursurilor de invatamant sau repeta anul scolar din motive de sanatate dovedite cu certificat medical. Daca unul dintre copii absolva cursurile invatamantului general obligatoriu, dar nu a implinit varsta de 18 ani, precum si daca unul dintre copii repeta anul scolar din alte motive decat cele medicale,  niciunul dintre acestia  nu este luat in calcul la numarul de copii din familia respectiva in vederea stabilirii dreptului de alocatie. Alocatia se va acorda in functie de  numarul de copii care indeplinesc conditiile prevazute de lege.

author avatar
Arpad Dobre
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger