AcasăNewsObsesia nucleara a lui Putin continua

Obsesia nucleara a lui Putin continua

Racheta hipersonica Avangard, ultima jucarie mortala a presedintelui rus

Liderul de la Kremlin nu inceteaza sa evoce riscurile unui razboi atomic. Si a profitat de venirea noului an pentru a se dota cu o noua racheta hipersonica.

Racheta hipersonica Avangard ultima jucarie mortala a presedintelui rus

”Un magnific cadou de Anul Nou pentru natiune”. Cand Vladimir Putin s-a exprimat asa, nu a evocat o descoperire medicala sau punerea la punct a unei masini electrice made in Russia. Nu, Putin a salutat lansarea unei rachete hipersonice ”invincibila”. O arma testata cu succes in 26 decembrie 2018 si capabila sa asigure securitatea Rusiei ”pentru decenii”. Noua racheta se cheama Avangard. Caracteristici: zboara cu o incarcatura nucleara sau conventionala. Vestea proasta e ca zboara de 20 mai repede decat sunetul , in straturile superioare ale atmosferei.  Vestea si mai proasta este ca poate opera schimbari ale traiectoriei pentru a nu fi interceptata. Cel putin asa pretinde Moscova. ”A fost mult de munca si s-au realizat avansuri tehnologice in mai multe domenii”, a declarat Vladimir Putin. O arma manusa pe ambitiile lui Putin de a dezvolta tematica sa militara.

La ce bun lumea fara Rusia?

Pentru ca, Putin are deja un obicei: cand intervine in fata camerelor de filmat, ii place sa revina si sa expuna mizele unei confruntari nucleare. A fost cazul si in 1 martie anul trecut, in timpul discursului sau anual in fata Parlamentului. Folosind materiale grafice si video, Putin a expus cu mandrie , timp de o ora, noul arsenal cu care s-a dotat Rusia pentru a para ”amenintarile americane”. ”Acum 20 de ani, nimeni nu ne-a ascultat, nimeni nu ne-a luat in serios. Ei bine, ascultati-ne acum”, a lansat atunci liderul de la Kremlin. Cateva saptamani mai tarziu, intr-un documentar intitulat ”Noua ordine mondiala”, Putin a construit ipoteza unei catastrofe nucleare si a concluzionat printr-o remarca stranie: ”ca cetatean rus si lider al statului rus, ma intreb: la ce bun aceasta lume daca nu mai exista Rusia?”. Vladimir Putin a recidivat in octombrie, in cursul unei conferinte organizata la Clubul Valdai, la Soci. Unde a descris consecintele unei conflagratii nucleare. ”Agresorul trebuie sa inteleaga ca va fi pedepsit inevitabil. Iar noi, ca victime ale agresiunii, vom merge in Paradis. Ei (agresorii) vor muri si nu vor avea timp sa se pocaiasca”.

Loveste ca un meteorit

Tema nucleara a lui Putin a continuat si in 20 decembrie 2018, in timpul traditionalei sale conferinte de presa in fata poporului, unde a abordat iar subiectul sau predilect. Exista idei pentru a crea focoase nucleare cu putere redusa, a spus Putin,  in fata a 1.700 de jurnalisti. ”Reducerea pragului de utilizare a acestor arme poate provoca o catastrofa si moartea civilizatiei noastre”. O saptamana mai tarziu, in fata unui ecran gigant si alaturi de ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a asistat la lansarea rachetei hipersonice Avangard , lansare facuta la o baza militara din Ural. Racheta a decolat si a atins o tinta aflata la 6000 de kilometri distanta, in peninsula Kamceatka. Liderul de la Kremlin s-a entuziasmat: ”loveste ca un meteorit!”. ”Avem deja zece asemenea rachete, gata de lucru”, a dat asigurari fostul ministru al Apararii, Serghei Ivanov, prezent al eveniment. Insa noua arma a declansat deja paranoia autoritatilor. FSB a arestat deja doi responsabili din cadrul proiectului acuzati ca au ”schimbat email-uri” cu China si cu Occidentul. Unul din ei, Viktor Kudryavtev (75 de ani) risca 20 de ani cu inchisoarea. Alti zece membri ai echipei de dezvoltare fac obiectul unei anchete. Dar, cum spunea Putin, ”vom merge toti in Paradis”.

author avatar
Tudor Borcea
2.568 afisari

7 COMENTARII

  1. Inseamna ca toata aceasta reanarmare a MapN cu ruginaturi de la aliatii nostri NATO este o pierdere de bani calculata de stapanii Coloniei pentru profitul lor urias.Atunci,sa fie primit,caci tot pomana inseamna,atat timp cat dai bani degeaba.Singurele arme ce pot contracara aceste rachete hipersonice ar fi un gen de arme pe baza de lasere ce pot avea o reactie mai rapida,adica cu viteze luminii si astfel rusii nu s-ar mai lauda atata cu aceste rachete.Sa speram ca un roman va descoperi asa ceva,de ex. la Magurele sau in alta parte a lumii.

      • are dreptate doar lasere pot opri rachetele.. scuturile anti racheta sunt minciuni inlusiv iron domul evreiesc! din momentul in care ai detectat o racheta(nu neaparat asta ultima a rusilor)semnalul se transmite la calculator care incearca sa ghiceasca viteza si traiectoria apoi transmite coordonatele de impact bateriei anti racheta ai pana rachetele de interceptie ajung in zona de impact racheta tinta e de mult dusa de acolo.. si vorbim de rachete cu viteza 2-3 mach nu 20 mach! se stie ca rusii vor distruge sua cu rachete nucleare, omenirea doar isi urmeaza destinul

  2. Si de ce nu ar face-o cand criminalii amerloci sunt la granitele Rusiei?Doamne ajuta s-o arunce peste perciunatii de pe Wall Street!

  3. Și asta o gogoașă,,, merge de 20x mai repede și o conduci cu mana… sau ca alea jidanesti prin sarma… Poți seta din scut n rachete de intercepție pe principalele coordonate si dacă le faci termoexplozive chiar daca nu le interceptează explodează în aria de 10 km ceea ce înseamnă topirea rachetei inamice și anihilarea ei. Putin nu înțelege ca dacă ataca primul moare primul? În Paradis nu intri când vrei și cum vrei tu. Mi-e teama ca multi vor bântuii pământul ca strigoi Stalin…

  4. Ca putea sa pună și von Braun ala niște dinamita pe ele nu le mai găseati voi în Polonia sa va jucați cu ele precum ma joc eu cu manuta și cu puta.Iar jidanusu Albert sa se fi făcut dacă nu văcar măcar ceasornicar nevizionarul, sa lase el relativitatea în mana Domnului sa nu va mai vă jucați voi cu atomu precum joac nenea Gigi țurca la vila cu oile…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger