AcasăNewsObama si Romney, ultima confruntare inainte de Al Treilea Razboi Mondial

Obama si Romney, ultima confruntare inainte de Al Treilea Razboi Mondial

„Ambitiile” nucleare ale Iranului si relatiile americano-israeliene au fost anuntate ca fiind temele de „tocat” in cele 90 de minute rezervate ultimei dezbateri dintre Barack Obama si Mitt Romey.

De-o fi unul, de-o fi altul, razboiul bate la usa

Geostrategii nu au avut nevoie sa urmareasca duelul celor doi, programat ieri seara la Universitatea Lynn din Boca Raton, Florida, ca sa stie ce va fi dupa ce americanii isi vor vota favoritii, la 6 noiembrie.

Interventia militara e in „carti”

Indiferent cine va iesi presedinte, Obama sau Romney (dat ca favorit de un sondaj Gallup, cu 52% din intentiile de vot, fata de Obama, cu 45%), analistii militari stiu ca va razboi. De la inceputul campaniei electorale, republicanul Mitt Romney a promis restabilirea prestigiului Americii in lume, dupa „presedintia pasiva” a lui Barack Obama, punand „accentul” pe dosarul nuclear iranian. Adica, mai pe scurt, pe razboiul impotriva Iranului care, conform israelienilor, „din ianuarie 2013 vor fi capabili sa obtina arme nucleare”. Comitetul Evreilor Americani (AJC) a publicat raspunsurile celor doi candidati la un chestionar trimis de AJC. Raspunsul lui Obama a fost ferm: „Sunt pregatit sa utilizez toate elementele puterii americane pentru a impiedica Iranul sa obtina arma nucleara. Acestea includ efortul politic, diplomatic, economic, prin sanctiuni, si militar.” Romney a raspuns aproape la fel: „Voi exercita presiuni pentru sanctiuni severe, voi actiona multilateral, cand va fi posibil, si unilateral, cand se va impune si nu voi lasa nicio umbra de indoiala pentru liderii iranieni ca optiunea militara este luata in calcul.”

Aliantele sunt formate

Daca va iesi Romney presedinte, 15 din cei 22 de consilieri ai sai pe politica externa sunt pro-israelieni. Rezulta: razboi! Daca iese Obama, toti analistii militari stiu ca nu a facut altceva decat sa insiste pentru o amanare a razboiului pana dupa alegeri. Ca nu pentru exercitii vantura trei portavioane prin Golf. Analistii militari sunt convinsi ca razboiul in Orientul Mijlociu, cu tinta principala Iranul, va debuta in primavara anului viitor, posibil chiar in ianuarie, dupa cum „prezice” Forbes. Prin amploarea aliantelor si prin consecintele asupra intregii lumi, acesta va putea fi numit Al Treilea Razboi Mondial. SUA, UE, Israel, Turcia, Arabia Saudita, Qatar formeaza o alianta impotriva Iranului, Rusiei si Chinei.

author avatar
Adina Mutar
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger