AcasăNewsObama si Putin, face-to-face cu privire la Siria

Obama si Putin, face-to-face cu privire la Siria

Obama si Putin se tatoneaza indeaproape

Presedintele rus, Vladimir Putin, si cel american, Barack Obama, planuiesc sa se intalneasca la Bali, ca sa discute despre „criza siriana”, a anuntat consilierul rus pe probleme externe, Iuri Usakov.

Intalnirea intre cei doi „mari jucatori” va avea loc cu prilejul summitului Cooperarii Economice Asia-Pacific, ce va avea loc la Bali.

Obama si Putin se tatoneaza indeaproape

Rusii, nemultumiti ca SUA inarmeaza ASL

„Agenda intalnirii a fost finalizata, credem ca va avea loc la 7 octombrie”, a precizat Usakov. A fost initiativa Rusiei, dar „SUA au acceptat imediat”. Dialogul intre cei doi se va axa, conform lui Usakov, pe tema „crizei grave din Siria” si pe alte teme de politica externa ce vizeaza securitatea internationala.  In principal, rusii sunt nemultumiti ca „pacea” in Siria nu iese asa cum au planuit. Adica sa fie mentinut la putere Bashar, cu regimul sau criminal, fara ca SUA sa ofere ajutor militar Armatei Siriene Libere. Surse din cadrul Administratiei Obama au recunoscut, pentru The Washington Post, ca CIA a trimis echipe speciale la baza secreta din Iordania, in ultimele saptamani,  acestea avand misiunea sa inarmeze si sa antreneze luptatori ASL. Sursele au subliniat ca, in timp ce Administratia Obama incearca sa gaseasca o solutie politica, intelege ca aceasta nu este posibila cu Bashar al-Assad la putere, de aceea ajuta ASL.

Israelul s-a aliat cu Arabia Saudita

Pe de alta parte, Israelul s-a declarat gata sa lupte de unul singur impotriva Iranului nuclear, ceea ce este impotriva liniei urmate de catre SUA si Rusia. Dar Israelul nu este chiar singur. Arabia Saudita si mai multe tari din Golf sunt total nemultumite de ceea ce negociaza liderii SUA si Rusiei si s-au aliat cu Israelul pentru a avea o pozitie comuna impotriva „pacifistilor”.

Hezbollah ar vrea sa se retraga

O stire chiar imbucuratoare pentru Armata Siriana Libera este posibila retragere a luptatorilor Hezbollah, miscare negociata de catre membri ai esalonului superior al organizatiei cu presedintele libanez, Michel Suleiman. Acesta a cerut organizatiei Hezbollah sa-si retraga efectivele din Siria si sa se concentreze pe obiective politice si sociale in Liban.

author avatar
Adina Mutar
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger