AcasăNewsObama si David Cameron condamna atacul terorist de la Paris

Obama si David Cameron condamna atacul terorist de la Paris

Atacul terorist de la Paris, soldat cu cel putin 12 morti si sapte raniti grav, nu i-a lasat impasibili pe mai marii Planetei.

Barack Obama, presedintele SUA, a anuntat ca „suntem solidari cu familiile celor omorati sau raniti in acest atac”. De asemenea, liderul de la Casa Alba sustine ca Statele Unite sunt pregatite sa colaboreze cu Franta pentru efectuarea investigatiei in acest caz.

„Inaltii oficiali de la Casa Alba sunt in strans contact cu omologii lor francezi. Statele Unite sunt pregatite sa colaboreze cu Franta pentru efectuarea investigatiei in acest caz”, este mesajul transmis de presedintele SUA. In plus, Barack Obama spera ca atacatorii sa fie pedepsiti cat mai rapid.

Si David Cameron, premierul britanic, a atacat in termeni duri incidentul de la Paris, soldat cu cel putin 12 morti si sapte raniti grav.

„Crimele din Paris sunt dezgustatoare. Suntem alaturi de francezi in lupta impotriva terorismului si apararii libertatii presei”, a afirmat David Cameron.

Miercuri dimineata, redactia saptamanului de umor Charlie Hebdo, din Paris, a fost luat cu asalt de doi barbati care purtau cagule si erau inarmati cu mitraliere Kalasnikov. Acestia au deschis focul la intamplare si au ucis 12 persoane, ranind grav alti cel putin sapte oameni. Printre victime se numara si mai multi politisti care patrulau in zona si au incercat sa intervina.

Depasiti din punctul de vedere al armamentului, politistii s-au retras si au solicitat intariri. Insa teroristii i-au urmarit pe strazi si i-au impuscat mortal pe doi dintre ei.

Teroristii au reusit sa se faca nevazuti, insa martori sustin ca i-au auzit scandand mai multe lozinci islamiste si laudandu-se ca s-au razbunat pentru mai multe caricaturi ce-l infatisau pe profetul Mahomed in ipostaze jenante.

author avatar
Cristi Ionita
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger