AcasăNewsObama pregateste si bombardiere pentru interventia in Siria

Obama pregateste si bombardiere pentru interventia in Siria

„Capacitatea de atac” asupra Siriei suplimentata cu bombardiere

Desi s-a vehiculat numai o actiune militara limitata la un atac precis cu rachete Tomahawk, Pentagonul are in vedere o capacitate de atac suplimentara.

Pentru a ataca fortele siriene dispersate in zilele ce au urmat amanarii atacului, armata americana a pregatit si bombardiere B-52, B-2 Stealth si F-22 Raptor.

„Capacitatea de atac” asupra Siriei suplimentata cu bombardiere

Divizia de paza a lui Bashar, tinta a SUA

Surse militare au dezvaluit ca generalii americani au in vedere o operatiune militara mai ampla decat cea anuntata initial, implicand si raiduri aeriene, pentru a distruge baze aeriene si sistemul de rachete balistice sol-sol ale lui Bashar. Unele dintre bombardierele americane vor zbura direct din SUA, altele vor decola de la baza Al Udeid din Qatar. Scopul suplimentarii capacitatii de atac este de a schimba raportul fortelor pe teren in favoarea Armatei Siriene Libere. Operatiunea militara americana are ca tinte principale si diviziile Garzii Republicane, ce asigura protectia familiei Assad si a regimului, si Divizia 4, cea responsabila de atacurile chimice. Depozitele de arme chimice nu sunt vizate, pentru a nu se forma si raspandi nori toxici, ramanand ca aceste depozite sa fie „asigurate” de la sol!

Marea Britanie a facilitat Siriei obtinerea gazului sarin

Parlamentarii britanici se vor reuni ca sa analizeze situatia creata de dezvaluirile presei, si anume ca, intre 2004 si 2010, Guvernul a acordat licente de export pentru doua companii ce vindeau in Siria fluorid de sodiu, folosit la fabricarea sarinului. Astfel, Guvernul britanic incalca protocoalele internationale care interzic comercializarea substantelor periculoase. Cu atat mai mult cu cat, in perioada cand s-au acordat aceste licente, presedintele Bashar al-Assad era acuzat ca produce arme chimice.

author avatar
Adina Mutar
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger