AcasăNewsObama are in pusculita de campanie 181 de milioane de dolari ...

Obama are in pusculita de campanie 181 de milioane de dolari

Presedintele SUA, Barack Obama, a adunat 181 de milioane de dolari din donatii de cate 250 de dolari. Suma e doar jumatate din cea obtinuta in 2008.

Obama a adunat in campania din 2008 peste 350 de milioane de dolari

Directorul de campanie al lui Obama, Jim Messina, a trimis mii de mail-uri, anuntand victorios ca staff-ul sau a reusit sa convinga peste zece milioane de americani sa doneze pentru actualul presedinte al SUA. Potrivit lui Messina, donatia medie a fost in septembrie de 53 de dolari, iar 98% din contributii au fost mai mici sau egale cu 250 de dolari. Spre comparatie, in campania din 2008, Obama adunase peste 350 de milioane de dolari din donatii de cate 200 de dolari. Asa spunea el atunci, dar calculele expertilor au aratat ca grosul banilor nu a venit de la cei multi cu bani putini, ci de la cei care si-au permis sa doneze peste 1.000 de dolari fiecare. Revenind in prezent, staff-ul democratului Obama se lauda ca a adunat mai multi bani ca echipa de campanie a republicanului Mitt Romney, insa acesta mai are un generos atu.

Farar numar de la bogatasi

Potrivit Financial Times, Mitt Romney se poate baza pe contributiile mici, dar si  pe donatiile de la comitetele de sustinere „SuperPAC”, alimentate de donatori bogati. Acestia pot cheltui sume fara limita pentru a-l aduce la Casa Alba pe candidatul republican. Potrivit sondajelor, Romney conduce in preferintele alegatorilor cu 49%, in vreme ce Obama are 47%.

author avatar
Arpad Dobre
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger