AcasăNewsObama anunta debutul operatiunilor la sol in Siria

Obama anunta debutul operatiunilor la sol in Siria

Presedintele SUA a trimis trupele speciale contra Daesh

Presedintele SUA a declarat ca fortele speciale americane au inceput sa sustina operatiunile pe teren impotriva gruparii Statul Islamic in Siria.

Presedintele SUA a trimis trupele speciale contra Daesh

Barack Obama a anuntat ca militarii au demarat operatiunile de sprijin al fortelor locale care desfasoara ofensive in sudul Siriei, sporind presiunile asupra autoproclamatei capitale a Daesh, Raqqa, informeaza Sputnik. Presedintele a mai notat ca SUA va continua raidurile aeriene contra infrastructurii petroliere a ISIS, mentionand un numar record de bombardamente ale Coalitiei contra ISIS, luna trecuta. Jihadistii, a asigurat Obama, bat in retragere, grupandu-se in zonele rezidentiale si utilizand populatia civila ca scut uman. Potrivit acestuia, jihadistii au pierdut deja si 40% din teritoriile populate pe care le controleaza in Irak. Presedintele a invocat si contactele Washington-Ankara vizand inchiderea sectorului frontalier intre Siria si Turcia pentru a impiedica trecerea jihadistilor si a subliniat rolul detasamentelor kurde care au reusit sa alunge teroristii ”practic din toata regiunea frontaliera cu Turcia”.

Intalnire Kerry-Lavrov la Moscova pe tema crizei siriene

Secretarul de Stat american John Kerry a declarat ca spera sa ”gaseasca un teren de intelegere” cu Rusia, in cadrul intalnirii de ieri, la Moscova, cu omologul sau Serghei Lavrov, inainte de o intrevedere cu Vladimir Putin pentru pregatirea unei eventuale reuniuni internationale pe tema dosarului sirian, maine, la New York. Washington conteaza pe Kremlin sa-l aduca pe preseditele sirian Bashar al-Assad la masa negocierilor cu opozitia siriana pentru a pune capat razboiului civil care devasteaza aceasta tara.

author avatar
Tudor Borcea
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger