AcasăNewsObama a destituit generalii care au vrut sa intervina in atacul din...

Obama a destituit generalii care au vrut sa intervina in atacul din Benghazi

Generalul Carter Ham, inlocuit pentru ca a nesocotit ordinul de a nu interveni

Surse din cadrul Administratiei Obama sustin ca generalii care nu au respectat ordinul de „stand down” al presedintelui au fost inlocuiti „intr-un minut”.

Generalul Carter Ham, inlocuit pentru ca a nesocotit ordinul de a nu interveni

In primul rand este vorba de comandantul AFRICOM, generalul Carter Ham, despre care ministrul Apararii, Leon Panetta, spunea ca nu a dat ordin trupelor speciale sa intervina in ajutorul Consulatului din Benghazi si al operativilor CIA „pentru ca a socotit ca e prea riscant”.

Noi dezvaluiri arata ca generalul Ham a nesocotit ordinul de „stand down” venit de la „comenduirea” suprema si a luat cateva decizii „unilaterale”. Adica a pregatit un comando, informand Pentagonul ca asteapta ordin de pornire. I s-a raspuns in acelasi mod. Nervos, acesta ar fi replicat ca va interveni oricum. Intr-un minut, al doilea om la comanda i-a comunicat ca este eliberat din functie! Acesta a fost inlocuit la comanda AFRICOM de  generalul David Rodriguez.

La fel a patit si generalul Joseph Dunford, secundul comandantului Marinei, inlocuit cu gen.lt. John Paxton. Comandantul portavionului USS John C. Stennis, amiralul Charles M. Gaouette, a fost suspendat pentru „decizii improprii” si face obiectul unei anchete interne.

author avatar
Adina Mutar
472 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger