AcasăNewsObama: „Cand eram presedinte, am dorit dublarea exporturilor”

Obama: „Cand eram presedinte, am dorit dublarea exporturilor”

Obama braveaza, insa distanta dintre el si Mitt Romney creste in favoarea republicanului

Zicala cu „Gura pacatosului adevar graieste” s-ar putea adeveri in cazul actualului presedinte al SUA. Obama, care parea ca a recuperat decalajul fata de Mitt Romney, este condus cu 51 la 45 si vorbeste de functia sa la timpul trecut.

Obama braveaza, insa distanta dintre el si Mitt Romney creste in favoarea republicanului

In febra ultimei dezbateri dintre Barack Obama si contracandidatul sau republican, Mitt Romney, actualul presedinte al SUA argumenta cum se pot crea locuri de munca, moment in care i-a sapat „porumbelul” pe gura. „Suntem pe cale sa asiguram conditiile pentru dublarea exporturilor noastre, acesta fiind unul dintre angajamentele mele CAND ERAM PRESEDINTE (s.n.). Acest lucru duce la crearea de zeci de mii de locuri de munca”, a spus senin Obama. Aceasta abordare si ardoarea cu care par a se pregati alegatorii republicanilor sa voteze pot fi motivele pentru care Obama a scazut din nou in sondaje.

De la „umar la umar” la „mare distanta”

Conform scorului preelectoral realizat de Gallup, in acest moment conduce Mitt Romney, cu 51% dintre intentiile de vot, in vreme ce Obama a scazut la 45%. La inceputul lunii, fiecare dinre competitori avea cate 48% din optiunile de vot, apoi Obama a inceput sa scada in a doua saptamana, intai la 47%, apoi la 46%, iar ieri a ajuns la 45%, in vreme ce Romney a urcat la 49%, apoi la 51%. Unul dintre motivele caderii actualului presedinte SUA in sondaje il reprezinta si scaderea increderii populatiei afro-americane in Obama. Astfel, tot mai multe ziare publica articole despre faptul ca negrii se simt chiar mai putin reprezentati de Administratia Obama decat de ceilalti presedinti ai SUA, cetatenii de culoare sustinand ca nu mai sunt sprijiniti ca pe vremea lui Bush.

author avatar
Arpad Dobre
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger