AcasăNewsOana Schmidt Haineala, noul presedinte al CSM

Oana Schmidt Haineala, noul presedinte al CSM

Oana Schmidt Haineala, noul presedinte al CSM

Procurorul Oana Schmidt Haineala a fost ales, vineri, noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Oana Schmidt Haineala, noul presedinte al CSM

Cu 10 voturi „pentru”, Schmidt Haineala a devenit noul sef al CSM. Potrivit televiziunilor de stiri, contracandidatul sau, judecatorul Mircea Aron, a obtinut doar opt voturi din partea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Pana acum, procurorul Schmidt Haineala ocupa functia de vicepresedinte al institutiei.

In proiectul privind principalele obiective ale sale, in calitate de presedinte al CSM, Schmidt Haineala precizeaza ca va urmari „o serie de obiective majore, din perspectiva prerogativelor conferite de lege presedintelui si vicepresedintelui Consiliului, in consonanta cu cele surprinse in concluziile si recomandarile Rapoartelor tehnice realizate la nivelul Bancii Mondiale, Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, respectiv de Comisia de la Venetia”.

„Prezentul proiect se fundamenteaza pe ideea implementarii celor mai bune practici recomandate de expertii europeni si internationali. Consider ca la acest moment nu suntem, din niciun punct de vedere, in postura de a inventa solutii minune. Ceea ce avem de facut este sa aplicam principiile cu buna credinta, curaj si in considerarea interesului national al Romaniei. Pentru acest motiv, viziunea manageriala avansata pleaca de la realitatile obiective ale sistemului judiciar roman si de la mentiunile retinute in variile Rapoarte realizate de partenerii institutionali externi”, se mai arata in documentul publicat pe site-ul CSM.

318 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Liberalul Antonel Tănase, fostul secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în mandatul lui Ludovic Orban, se laudă că el va fi unul dintre secretarii de stat ai actualului ministru Relu Fenechiu.

    Însă, ceea nu ştie Fenechiu este că Antonel Tănase este prieten la cataramă cu Orban şi a revenit la Transporturi în echipa lui Ovidiu Silaghi, ca şef de cabinet, dar, după ce a regizat nişte şmenuri dubioase, a fost îndepărtat de ministrul liberal şi trimis să-şi facă veacul într-un birou din Palatul CFR. Mai trebuie subliniat că Antonel Tănase este acum preşedintele Consiliului de Administraţie de la CFR Marfă, unde deja s-a remarcat prin câteva inginerii administrative şi patrimoniale care vor fi verificate de către procurorii anticorupţie.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger