AcasăNewsOamenii se inghesuie sa-si schimbe permisele de conducere

Oamenii se inghesuie sa-si schimbe permisele de conducere

(foto: b365.realitatea.net)

Nici nu a inceput bine anul, ca romanii se inghesuie sa stea la coada pentru a-si schimba permisele de conducere.

(foto: b365.realitatea.net)

Chiar daca unii dintre ei mai au ani buni pana sa le expire permisul de conducere, romanii s-au dus buluc la Serviciul de Eliberare Permise pentru a-si schimba actele.

Motivul este unul destul de simplu, dupa data de 19 ianuarie, cei care vor vrea sa-si schimbe permisul de conducere trebuie sa isi refaca si fisa medicala. Asa ca, pentru a nu fi nevoiti sa mai faca o vizita la doctor, soferii din toata tara s-au inghesuit sa-si schimbe permisul in avans.

Daca in Iasi prezenta zilnica a celor care solicitau schimbarea actului era de aproximativ 60 – 70 de persoane, potrivit realitatea.net, in aceasta perioada sunt peste 300 de persoane care asteapta la coada. Si in Capitala, cozile sunt interminabile.

Din 19 ianuarie, vor fi doua modificari, ce vor aduce mari dezavantaje conducatorilor auto. In primul rand, termenul de valabilitate de 10 ani va fi redus  pana la cinci ani. Schimbarea permisului va necesita si refacerea fisei medicale, fapt ce pe unii dintre soferii mai in varsta i-ar putea afecta decisiv.

author avatar
Andra Nesu
600 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger