AcasăNewsOamenii legii au dat iama in traficantii de droguri. 90 de persoane,...

Oamenii legii au dat iama in traficantii de droguri. 90 de persoane, duse la audieri!

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infractionala specializata in trafic de droguri de mare risc, droguri de risc si produse cu efect psihoactiv.

Politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati si procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au efectuat 28 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Galati, Braila si Tulcea in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale specializate in traficul cu droguri de mare risc, droguri de risc si produse cu efect psihoactiv (cunoscute sub denumirea generica de „substante etnobotanice”).

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, incepand cu luna martie 2014, membrii gruparii ar fi procurat, detinut, oferit si valorificat catre alte persoane droguri de mare risc (comprimate ecstasy) si droguri de risc (produse cannabice sub forma de marijuana).

De asemenea, membrii gruparii ar fi produs importante cantitati de „produse etnobotanice”, prin impregnarea unor substante cu efect psihoactiv in produse ce pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind  oferite spre vanzare catre diferiti consumatori.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au fost aduse 90 de persoane, in vederea audierii si dispunerii masurilor procesuale.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

La actiune au participat si politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Galaai, Garzii de Coasta – Sectorul Politiei de Frontiera Isaccea si jandarmi.

author avatar
Cristi Ionita
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger