AcasăNewsOameni evacuati. Gospodarii inundate, pe raza a 11 judete

Oameni evacuati. Gospodarii inundate, pe raza a 11 judete

Peste 1.000 de forte ale Ministerului de Interne si sute de mijloace de interventie au fost pe teren, in ultimele 24 de ore, in localitati de pe raza a 11 judete afectate de inundatii. Au fost evacuate preventiv mai multe zeci de persoane, iar dupa ce pericolul a trecut, pompierii, jandarmii si politistii ii ajuta pe oameni sa scoata apa din case. Din fericire, nu sunt victime omenesti.

Cei 1.400 de angajati ai MAI au facut eforturi pentru a-i feri de risc pe locuitorii din zonele afectate de inundatii si viituri, dar si pentru a reduce la minimum nivelul pagubelor materiale cauzate de furia naturii. De ajutorul lor au avut nevoie romanii de pe raza unor localitati aflate in judetele Bistrita Nasaud, Bihor, Covasna, Caras-Severin, Hunedoara, Maramures, Mures, Mehedinti, Suceava, Sibiu si Timis, din cate anunta marti MAI.

De exemplu, in localitatea bistriteana Petris au fost evacuati preventiv 50 de oameni, in timp ce din Visag (Timis) alti 14 locuitori. Toti acestia au fost adapostiti temporar, pana cand se va stabili ca se pot intoarce in deplina siguranta la casele lor. De altfel, dupa cum mentionam anterior, jandarmii, pompierii si politistii ii ajuta pe oamenii greu loviti de furia naturii sa scoata apa din gospodariile inundate, astfel incat acestia din urma sa-si mai pot salva ceva din agoniseala afectata de apa, dar si sa incerce sa-si reia cat mai rapid traiul de pana la venirea ploilor din ultima perioada.

Din pacate, pentru sase judete din zona Moldovei –  Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau – vestile de la meteorologi nu sunt deloc bune, fiind emise avertizari COD PORTOCALIU de ploi insemnate, valabile pana miercuri la ora 11.

sursa foto: Facebook/ISU Suceava

author avatar
Cristina Stefan
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger