AcasăNewsO noua criza financiara mondiala mocneste in SUA

O noua criza financiara mondiala mocneste in SUA

Henry Paulson, in rol de „Mafalda” la evenimente bancare

Fostul secretar al Trezoreriei SUA, Henry Paulson, avertizeaza ca factorii care au declansat caderea Lehman Brothers in 2008 pot initia o noua criza financiara mondiala, ai carei „germeni” mocnesc din nou in SUA.

Henry Paulson, in rol de „Mafalda” la evenimente bancare

Paulson a avut un rol foarte important ca secretar al Trezoreriei SUA in mandatul lui George W. Bush. Pe 15 septembrie 2008, in ziua prabusirii Lehman Brothers si a declansarii crizei financiare mondiale, Paulson a fost personajul-cheie in demararea actiunilor pentru salvarea marilor banci americane si a firmelor de top de pe Wall Street. Desi nu recunoaste, fostul sef al Trezoreriei SUA este acuzat ca a ajutat marea finanta privata in dauna oamenilor de rand. Redus acum la statutul de vorbitor pe la evenimente financiar-bancare, Paulson tine sa atraga atentia ca factorii care au declansat caderea Lehman Brothers in 2008 pot initia o noua criza financiara mondiala.

Creditorii ipotecari Fannie Mae si Freddie Mac, prin care statul garanteaza 90% din creditele imobiliare din SUA, pot genera o criza de sistem ce poate declansa o recesiune de proportii, cu efecte dezastruoase la nivel global, crede Paulson.

author avatar
Arpad Dobre
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger