Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » O nava a lasat vestul Africii fara Internet

O nava a lasat vestul Africii fara Internet

Autor:

Mauritania si alte noua tari de coasta occidentala a continentului african au fost rupte de lume timp de 48 de ore.

 

cablu 720x405 O nava a lasat vestul Africii fara Internet

Peste un milion de kilometri de fibra optica se afla pe fundul marilor pentru a forma coloana vertebrala a retelei mondiale Internet-telefonie mobila

Un consortiu format din 20 de firme specializate in telecomunicatii, intre care si Orange, a investit 700 de milioane de dolari pentru a desfasura un cablu submarin lung de 17.000 km, denumit  African Coast European (ACE). Asa cum ii indica numele, cablul furnizeaza, din 2012, o conexiune internet in banda larga pentru 22 de tari ale coastei atlantice a Africii, din Franta. Specialistii consortiului au indicat ca, cel mai probabil, un trauler a distrus cablul submarin. Remedieri au fost facute dar, timp de doua zile, Mauritania a fost privata de conexiune Internet timp de doua zile, la inceputul acestei luni, in timp ce importante pane au fost inregistrate in Sierra Leone, Liberia, Guineea-Bissau, Guineea, Gambia, Senegal, Coasta de Fildes etc. In contextul tensiunilor internationale, incidentul a fost un prilej pentru fortele armate britanice sa avertizeze cu privire la ”vulnerabilitatea cablurilor de comunicatii submarine nesupravegheate” care ar putea fi ”tinta unor agresori precum Rusia”, ceea ce ar constitui o ”amenintare potential catastrofica pentru comertul international”.

cablu 1 720x322 O nava a lasat vestul Africii fara Internet

95% din comunicatii trec pe sub apa

Publicul larg, arata cei de la Orange, crede ca Internetul este livrat prin conexiuni aeriene. In realitate, 95% din retea trece pe sub apa. Reteaua mondiala este formata dintr-o ”plasa” de 430 de cabluri submarine din fibra optica. Cel mai recent este cel facut de Microsoft si Facebook pentru a lega Virginia Beach (coasta de est a Statelor Unite) de Bilbao (Spania)    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!