Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » O maimuta, personalitatea anului

O maimuta, personalitatea anului

Autor:

Un macac negru, vedeta pe Internet dupa ce i-a furat aparatul fotografului David Slater reusind sa-si faca doua selfie in jungla Indoneziei, a primit aceasta distinctie de catre organizatia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Totul dupa o inedita batalie juridica.

 

maimuta 2 O maimuta, personalitatea anului

Fotograful David Slater si maimuta care i-a furat obiectul muncii

In 2011, maimuta i-a sterpelit aparatul lui David Slater, un fotograf britanic care realiza un reportaj in rezervatia Tangkoko din insulele indoneziene Sulawesi, situate intre Borneo si Noua Guinee. Selfiurile s-au raspandit ulterior pe Internet cu viteza fulgerului, ajungand si in atentia PETA care l-a atacat pe Slater in justitie, in 2015, afirmand nici mai mult nici mai putin ca drepturile de autor al acestor ”selfies istorice” apartin maimutei in cauza. maimuta 1 O maimuta, personalitatea anului

maimuta O maimuta, personalitatea anului

Evident, David Slater a estimat ca el este proprietarul legitim al fotografiilor. Slater lasase aparatul foto cateva minute si s-a indepartat, realizand ulterior ca macacul i l-a luat si a apasat pe declansator. A urmat o curioasa batalie juridica iar litigiul s-a stins abia in septembrie, printr-un acord intre Slater si PETA, fotograful acceptand sa doneze 25% din viitoarele venituri realizate din folosirea sau vanzarea selfiurilor maimutei organizatiilor care se ocupa cu protejarea habitatului Naruto sau altor zone salbatice din Indonezia.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!