Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » O maimuta, personalitatea anului

O maimuta, personalitatea anului

Autor:

Un macac negru, vedeta pe Internet dupa ce i-a furat aparatul fotografului David Slater reusind sa-si faca doua selfie in jungla Indoneziei, a primit aceasta distinctie de catre organizatia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Totul dupa o inedita batalie juridica.

 

maimuta 2 O maimuta, personalitatea anului

Fotograful David Slater si maimuta care i-a furat obiectul muncii

In 2011, maimuta i-a sterpelit aparatul lui David Slater, un fotograf britanic care realiza un reportaj in rezervatia Tangkoko din insulele indoneziene Sulawesi, situate intre Borneo si Noua Guinee. Selfiurile s-au raspandit ulterior pe Internet cu viteza fulgerului, ajungand si in atentia PETA care l-a atacat pe Slater in justitie, in 2015, afirmand nici mai mult nici mai putin ca drepturile de autor al acestor ”selfies istorice” apartin maimutei in cauza. maimuta 1 O maimuta, personalitatea anului

maimuta O maimuta, personalitatea anului

Evident, David Slater a estimat ca el este proprietarul legitim al fotografiilor. Slater lasase aparatul foto cateva minute si s-a indepartat, realizand ulterior ca macacul i l-a luat si a apasat pe declansator. A urmat o curioasa batalie juridica iar litigiul s-a stins abia in septembrie, printr-un acord intre Slater si PETA, fotograful acceptand sa doneze 25% din viitoarele venituri realizate din folosirea sau vanzarea selfiurilor maimutei organizatiilor care se ocupa cu protejarea habitatului Naruto sau altor zone salbatice din Indonezia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 11-12-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!