AcasăNewsO fetita de cinci ani arata ca un bebelus de trei luni

O fetita de cinci ani arata ca un bebelus de trei luni

O fetita in varsta de cinci ani din Vaslui a ajuns in coma la spital. Copilul arata de parca ar avea trei luni si cantareste doar cinci kilograme.

Medicii spun ca micuta avea corpul plin de vanatai si cred ca a fost infometata de parinti. „Copila este in stare extrem de grava, coma cu numeroase excoriatii si echimoze. Fata are patru ani si sapte luni si cantareste cinci kilograme. Este o greutate corespunzatoare unui sugar de 3-4 luni. Practic, fetita a fost infometata si neglijata de mama si de familie”, a declarat medicul pediatru, Eliza Saizu, potrivit Romania TV.

Parintii sunt din comuna Solesti, judetul Vaslui, mai au alti cinci copii si toti traiesc din 800 de lei pe luna, bani din ajutoarele sociale si alocatii. Desi mama a sustinut ca fetita s-a nascut cu probleme, vecinii spun ca toti copiii sunt neingrijiti, si de multe ori sunt hraniti cu pufuleti. Incredibil este ca nici asistentul social din comuna si nici medicul de familie nu au vazut niciodata, in cinci ani, cum arata copila.

„Politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de rele tratamente aplicate minorului, pentru a stabili imprejurarile in care fetita a suferit leziunile respective”, au declarat anagajatii IPJ Vaslui.

Momentan, fetita este stabila, echilibrata, dar va urma o perioada lunga pentru recuperarea ei nutritionala si neuropsihica, insa medicii sunt rezervati.

author avatar
Andra Nesu
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger