AcasăNewsO fetita de 6 ani, executata silit de Fisc!

O fetita de 6 ani, executata silit de Fisc!

Avem inspectori fiscali demni si ubercalificati, asa ca sa nu ne mire vigilenta ANAF. Nimeni si nimic nu scapa de ochiul ager al Fiscului, nici macar o fetita de 6 ani. “Mica evazionista” a fost luata la bani marunti pentru o teapa de 35 de lei data sistemului national de sanatate (restanta la contributiile de asigurari de sanatate pentru anii 2014 si 2015), bani cu care spitalele din Romania in mod cert ar fi cunoscut vremuri mai bune!

Conform presei locale, daca nu va achita cei 35 de lei, tepuitoarea de gradinita va fi chemata in instanta, la tribunal, urmand a suporta atat cheltuielile de judecata, cat si pe cele de executare silita!

Chestionata pe marginea acestui subiect, mama fetitei a criticat modul in care intangibilii de la Fisc au ales sa opereze in acest caz: „Toata situatia asta e de-a rasu’- plansu’. Eu inteleg ca nu este o suma mare si nu am nimic impotriva sa o achit, dar ma deranjeaza ca aceasta somatie a fost trimisa unui minor, de clasa pregatitoare, si nu mie, ca parinte si tutore al sau. Maine dimineata, la prima ora, voi fi acolo, de mana cu fata, pentru ca nu e normal ca un copil de 6 ani sa plateasca. Daca era pe numele meu, indiferent de suma, plateam, dar cum sa-i trimiti copilului? Din ce sa plateasca datoriile, din alocatie?”.

Dincolo de grotescul situatiei, remarcam dezinteresul manifestat de angajatii Fiscului fata de dosarele pe care le au in lucru. Niciun chef pentru a identifica persoanele carora le trimit somatii, lehamite totala fata de cetatenii platitori de taxe si impozite. Starea de voma pe care ne-o induc inspectorii ANAF este alimentata si atitudinea lor duplicitara; suntem convinsi ca vizavi de marile corporatii cu totul alta este abordarea, iar in asemenea situatii se umbla nu cu una, ci cu doua perechi de manusi, nu cumva sa-i supere pe „investitorii strategici”, acesti adevarati vampiri ai economiei capitaliste.

author avatar
Cristina Elvira
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger