Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » O femeie la sefia Scotland Yard

O femeie la sefia Scotland Yard

Autor:

Cressida Dick este succesoarea lui Bernard Hogan-Howe in fruntea politiei londoneze. O premiera in Marea Britanie. Dar un incident din trecut umbreste tabloul.

 

scotland yard O femeie la sefia Scotland Yard

In 2005, Cressida Dick a supervizat o operatiune in urma caruia un tanar a fost confundat cu un terorist si impuscat in cap

Dupa o lunga cariera la Metropolitan Police Service, Cressida Dick (56 de ani)  a parasit politia in urma cu doi ani pentru un post in ministerul de Externe. Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a elagiat numirea ei la conducerea Scotland Yard, ”unul din posturile cele mai exigente si mai importante din serviciile politiei britanice, in contextul alertei teroriste si amenintarilor din ce in ce mai mari de natura multipla”. Insa destule voci au evocat un incident din 2005, in urma caruia un barbat nevinovat a fost ucis din greseala de politie, intr-o operatiune coordonata de comisarul Cressida Dick. Brazilianul Jean Charles de Menezes fusese confundat cu un kamikaze care incerca sa fuga si a fost impuscat de sapte ori in cap de politisti, in 22 iulie, in sudul Londrei. Menezes fusese confundat cu Hussain Osman, unul din teroristii care au incercat fara succes sa se arunce in aer intr-o tentativa de atentat survenita in ziua precedenta. Incidentul a avut loc la doua saptamani dupa o serie de atentate-kamikaze in transportul public londonez, soldate de 56 de morti. In timpul anchetei judiciare din octombrie 2008, Cressida Dick declara, aproape sa izbucneasca in lacrimi, ca moartea brazilianului este ”o tragedie, o tragedie oribila”. Anul trecut, Curtea europeana a drepturilor omului a ajuns la concluzia ca nu au fost deficiente in ancheta cu privire la moartea acestuia si ca nu sunt dovezi pentru a angaja proceduri penale asupra politistilor. Familia brazilianului i-a scris primarului Londrei, Sadiq Khan, sa nu o numeasca pe Dick la conducerea Scotland Yard. ”O zi istorica pentru Londra si o zi de mandrie pentru mine, ca primar”, a comentat Khan numirea Cresiidei Dick.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!