Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » O capitala facuta praf!

O capitala facuta praf!

Autor:

Bucurestenii inghit, pe an, 400 de tone de praf pe kilometru patrat, iar capitala Romaniei a ajuns pe locul 8 al celor mai prafuite orase din Europa, tara noastra fiind pasibila de plata unei amenzi de  1,7 milioane de euro, din partea Uniunii Europene.

 

bucharest O capitala facuta praf!In ceea ce priveste poluarea stam rau, Bucurestiul a fost considerat printre cele mai poluate orase mari de pe continent. Motivele sunt santierele abandonate, dar si cele in lucru, care genereaza praf de ciment, masinile parcate haotic, distrugand astfel  putinul spatiu verde din fata blocurilor, constructiile parasite, rablele poluante inmatriculate prin Bulgaria, si miile de tone de gunoaie aruncate peste tot, inclusiv peste balcoane.

Acum doi ani, Uniunea Europeana a deschis o precedura de infringement impotriva Romaniei pentru depasirea masiva a normelor de poluare din Bucuresti, Iasi si Brasov, raportul considerand ca locuitorii oraselor, nu numai cele pomenite mai sus, nu sunt protejati de poluarea cu particule fine(PM10), care provin din emisiile generate de trafic, industrie si incalzirea locuintelor si provoaca astm, afectiuni cardiovasculare, cancer pulmonar si deces prematur. Dupa ce Primaria Capitalei a cumparat, acum 3 ani, un laborator mobil(pe care a dat 1 milion de euro, fara TVA) care testeaza calitatea aerului din oras, practic nu au existat zone in care normele de poluare sa nu fie depasite. Directia de Mediu a tot promis un proiect care sa reduca poluarea, dar simtim cu plamanii nostri ca au fost vorbe in vant. Sau in praf.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!