AcasăNewsO afacere de un sfert de milion de euro: studentii Universitatii "Gheorghe...

O afacere de un sfert de milion de euro: studentii Universitatii „Gheorghe Asachi” din Iasi, spionati pe centimetru patrat!

Silvio Vitenstein, fondatorul firmei care a oferit softul pentru referendumul de anul trecut, a primit un contract banos si va impanzi un campus universitar cu dispozitive de supraveghere in valoare de peste un milion de lei.

Universitatea din Iasi poate cumpara cu un milion de euro 275 de sisteme complete, care contin un DVR si cate 16 camere de supraveghere

Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi ar trebui sa fie, in scurt timp, monitorizata mai ceva ca Pentagonul. Ieri, institutia condusa de prof. univ. dr. Ion Giurma a acordat un contract de peste un milion de lei unei firme care va monta camere de supraveghere in toate cele 21 de camine studentesti din campusul Tudor Vladimirescu.

Rectorul Ion Giurma (foto) a facut o afacere de zile mari cu Silvio Vitenstein

Pana aici, nimic iesit din comun. Numai ca, un calcul simplu demonstreaza fie universitatea vrea sa monteze camere de supraveghere in fiecare camera, probabil si la dusuri.

Reporterii „National” au descoperit ca un sistem de supraveghere de ultima generatie, cu DVR si 16 camere de supraveghere costa aproape 4.000 de lei. Astfel, din milionul de lei dat pentru achizitie, universitatea poate cumpara 275 de sisteme complete, cu DVR si cate 16 camere. Adica 4.400 de camere de supraveghere!

Afacerist discret

Jurnalistii nostri au incercat sa afle chiar de la reprezentantii Universitatii Gheorghe Asachi daca acestia vor sa cumpere mii de camere de supraveghere sau doar cateva, la preturi uriase, insa a acestia au evitat sa dea un raspuns concret. In tot acest mister, un singur lucru este cert: ca Avitech Co SRL, firma desemnata castigatoare, apartine unui discret om de afaceri israelian de origine romana implicat in mai multe afaceri in Bucuresti si Ilfov. De altfel, un amanunt extrem de interesant este si faptul ca Silvio Vitenstein a fost fondatorul companiei care a oferit softul pentru referendumul din 29 iulie 2012.

author avatar
Narcis Voica
1.085 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger