AcasăNewsNunta si piatra funerara, gratuite pentru turcii care-si schimba lirele in dolari!

Nunta si piatra funerara, gratuite pentru turcii care-si schimba lirele in dolari!

Erdogan vrea sa anihileze dolarul!

Oferte bizare ale unor firme si companii din Turcia: nunti gratuite, pietre funerare si mese calde, insa doar pentru clientii care sunt de acord sa-si schimbe economiile din dolari, in lire.

Erdogan vrea sa anihileze dolarul!

Stimulentele respective vin dupa ce presedintele Recep Erdogan a cerut cetatenilor sa cumpere masiv lire turcesti, pentru a sprijini cresterea monedei nationale in raport cu dolarul.

In urma apelurilor lui Erdogan, in orasul Gaziantep(aflat aproape de granita cu Siria), turcii care vor schimba 10.000 de dolari(!) in lire turcesti vor primi, gratuit, un pachet de nunta, estimat la 5000 de lire, circa 1460 de dolari. Presedintele “a cerut sa-l ajutam pentru ca lira sa revina la valoarea ei ridicata”, isi motiveaza gestul antreprenorul. Un alt om de afaceri, din Bursa, ofera o…piatra funerara, in valoare de 750 de lire(aproape 220 dolari) pentru doritorii care au schimbat in lire 2000 de dolari. Un brutar din Istambul daruieste o paine calda celor care dovedesc ca au schimat 250 de dolari. Nici chiriasii spatiilor comerciale din magazine nu au fost uitati de Erdogan: ca o dovada de patriotism, li s-a cerut sa-si plateasca darile in lire turcesti. Aceasta campanie vizeaza, insa, si alte aspecte: turcii musulmani, anunta Agentia pentru Afaceri Religioase, trebuie sa-si achite in lire turcesti cheltuielile pelerinajelor spre Mecca. Mai mult, Istambul Stock Exchange a informat ca isi va converti toate depozitele in cash in lire turcesti, iar industria apararii a schimbat, in moneda nationala, sume de peste 260 de milioane de dolari si 31,3 milioane de euro. Expertii financiari, considera, insa, ca mesajele presedintelui Turciei nu vor influenta cursul lirei, pentru ca majoritatea sustinatorilor lui Recep Erdogan “provin din clasa de jos” si, evident, nu detin sume importante in dolari.

author avatar
Bogdan Borcea
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger