AcasăNewsNunta regala, cu sendvis de acasa

Nunta regala, cu sendvis de acasa

Faptul ca sunt acceptati pe iarba castelului Windsor trebuie sa le tina si de foame si de sete oamenilor ”de rand”.

Aveti norocul sa faceti parte din publicul invitat sa asiste la sosirea printului Harry si a lui Meghan Markle la castelul Windsor, in ziua nuntii anului, in 19 mai? Daca da, veniti cu mancarea in punga.

Faptul ca sunt acceptati pe iarba castelului Windsor trebuie sa le tina si de foame si de sete oamenilor de rand

Fastul si bogatia coroanei regale britanice sunt cunoscute inca de pe vremea epocii coloniale, mai ales pe pielea celor colonizati. Asa cum binecunoscute sunt ”chibzuiala”, pentru unii, sau zgarcenia, pentru altii, a Casei Regale. Care, se vede treaba, nu se dezmint nici cu ocazia nuntii anului. Incredibil dar adevarat, palatul Kensington, rezidenta oficiala a printului Harry, a sfatuit publicul invitat pe gazonul palatului Windsor sa-i intampine pe cei doi insuratei sa-si ia si ceva de mancare. Altfel va casca gura-n soare, daca va fi. Explicatia? ”Numai snaks-uri si racoritoare usoare vor fi servite” poporului. Statul in aer liber consumand mancare adusa de acasa permit ”recrearea unei ambiante familiale”, potrivit sursei citate.

Veteran din Afganistan, tratat cu zgarcenie

2620 de persoane au fost invitate in parcul castelului Windsor (vestul Londrei) pentru a asista la sosirea printului Harry, logodnicei sale, oaspetilor lor, precum si la procesiunea plecarii mirilor, cu caleasca, de la castel.

Casatoria lui Harry cu Meghanva fi atractia turistica a anului in Marea Britanie

Printre invitati figureaza 1200 de ”membri au publicului”, de varste si profiluri diferite, veniti din cele patru zari ale Regatului Unit. In randurile lor se va afla si Amelia Thompson (12 ani) supravietuitoare a unui atentat kamikaze comis la iesirea unei sali de concert din Manchaster, in mai 2017. Sau Philip Gillespie, un veteran al armatei britanice, in varsta de 30 de ani, care si-a pierdut piciorul drept in urma unei explozii-capcana, in timp ce se afla in misiune in Afganistan. Potrivit presei britanice, sute de persoane ”de rand” s-au declarat uluite de zgircenia casei regale. ”Cum se poate ca ei (familia regala) sa aive atat de multi bani si sa ne puna sa ne aducem propriul picnic? . Este de neinteles. ”, a declarat Saeed Atrcha (21 de ani) care conduce o asociatie de formare a tinerilor defavorizati.

La fel si angajatii Casei Regale

In afara publicului, 200 de membri ai unor organizatii de caritate, sustinute de Harry si Meghan, 610 de persoane apartinand comunitatii locale din Windsor, 100 de elevi din scolile vecine si 530 de angajati ai Casei Regale au fost invitati in parcul castelului Windsor. Si ei trebuie sa-si aduca mancarea la punga. Pe de alta parte, palatul regal al anuntat ca 600 de persoane au fost invitate la ceremonia casatoriei, care se va derula la capela Saint-George, si la receptia oferita de regina Elisabeta la castel.

Royal Wedding, un bun tour-operator

Zgarcenia familiei regale este cu atat mai greu de inteles cu cat operatorii turistici estimeaza afluente record la Windsor, de ”Royal Wedding Day”: 100.000 de persoane. Ocazie pentru actorii turismului britanic sa-si promoveze si mai bine produsele si sa-si umple bine buzunarele. Rezervarile la trenurile Eurostar, la compania Britanny Ferries sau la companiile aeriene au explodat deja in asteptarea nuntii regale. In total, evenimentul va genera o crestere globala cu 33% a pasagerilor catre aeroporturile Londrei. In 2011, casatoria printului William cu Kate a adus 2,7 milioane de turisti in Regat. Anul acesta, Marea Britanie se pregateste in premiera pentru 41, 7milioane de turisti straini care vor cheltui aproximativ 27 miliarde de lire sterline. Bineinteles si datorita nuntii din 19 mai.

author avatar
Tudor Borcea
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger