AcasăNewsNunta de poveste la Luxemburg: Printul Guillaume s-a casatorit cu Stephanie de...

Nunta de poveste la Luxemburg: Printul Guillaume s-a casatorit cu Stephanie de Lannoy – FOTO/VIDEO

(foto: Agerpres)

Eleganta, stralucire si multi invitati de seama, sambata, la Luxemburg. Principele mostenitor Guillaume s-a casatorit cu aleasa lui, contesa Stephanie de Lannoy.

(foto: Agerpres)

Dupa evenimentele fastuoase de anul trecut din Marea Britanie – casatoria printului William cu Catherine – si Monaco, ceremonia in care si-au unit destinele printul Albert si frumoasa Charlene, o noua nunta de poveste a indreaptat atentia a milioane de oameni din toate colturile lumii spre Luxemburg.

Membrii familiei regale din ducat si reprezentanti ai Caselor Regale din intreaga lume au fost prezenti la ceremonia religioasa ce a avut loc la catedrala Notre-Dame din Luxemburg. Peste o mie de invitati le-au fost alaturi principelui mostenitor Guillaume (31 de ani) si contesei Stephanie de Lannoy (28 de ani), descendenta a unei familii nobiliare din Belgia, in cea mai frumoasa zi a vietii lor.

Mireasa a purtat o superba rochie ivoire, din dantela, cu o trena lunga de cativa metri si a fost condusa la altar de fratele sau, Jehan. Conform traditiei, mirele a imbracat in ziua nuntii o uniforma militara. Potrivit presei franceze, inainte de inceperea ceremoniei religioase, a fost pastrat un minut de reculegere in memoria mamei contesei Stephanie de Lannoy, care a incetat din viata in luna august.

(foto: Agerpres)

La eveniment au participat, printre altii, regele Belgiei, Albert II, regele Harald al Norvegiei si regina Sonja, regina Beatrix a Olandei, regina Silvia a Suediei, dar si principesa Margareta de Romania si principele Radu. De asemenea, la dorinta expresa a mirilor, cateva sute de luxemburghezi au primit invitatii la nunta regala din Luxemburg, o parte dintre ei urmarind evenimentul de pe un ecran aflat la iesirea din catedrala.

Dupa ceremonia religioasa, cei doi tineri si invitatii lor vor participa la o receptie. Sarbatoarea continua si pe strazile ducatului, unde, pe intreg parcursul zilei au loc concerte in aer liber, ce vor fi urmate, la caderea serii, de focuri de artificii. Cununia civila a printului Guillaume si a alesei sale, Stephanie de Lannoy, a fost oficiata vineri, in prezenta familiei si a catorva apropiati.

[youtube]9yrG8R5kWys[/youtube]

2.012 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger