AcasăNewsNumarul deceselor provocate de rujeola a crescut la 6. Cazurile depasesc 930

Numarul deceselor provocate de rujeola a crescut la 6. Cazurile depasesc 930

Situatia cazurilor de rujeola devine tot mai ingrijoratoare, daca este sa ne gandim la faptul ca de la inceputul anului si pana la momentul de fata au fost confirmate 935 de cazuri de boala, in conditiile in care in toate cele 12 luni ale lui 2015 au fost doar sapte astfel de diagnosticari, din cate au anuntat oficialii de la Ministerul Sanatatii!

(foto: telegrafonline.ro)

Pana vineri exista confirmarea faptului ca sase pacienti care primisera diagnosticul de rujeola – pojar, cum mai e cunoscuta boala, la nivel uzual – au pierit. Si ca, in ultimele doua saptamani, numarul imbolnavirilor a crescut cu 149 de cazuri. Raportarea din directia MS vine la circa o saptamana de cand s-a aflat ca, pe langa copilasii de pana la doi ani care au pierit pe fondul epidemiei de rujeola, un adolescent in varsta de 16 ani, din Arad, si-a gasit sfarsitul pe fondul complicatiilor suferite in urma contractarii pojarului, pe fondul nevaccinarii.

La nivel de cifre, va spunem ca daca in urma cu doua saptamani erau cazuri confirmate in 27 de judete, datele facute publice vineri din partea ministerului condus de Vlad Voiculescu indica o crestere a numarului judetelor in care s-au confirmat imbolnaviri, pana la 30. Si ca, daca pana zilele trecute cele mai multe cazuri erau in Mures, de aceasta data Aradul a depasit – la nivel de cazuri, cu 223 – judetul prim mentionat, care are 190 de pacienti cu rujeola, in timp ce in Bistrita cifrele raman constante, fata de precedenta raportare, la 128 de cazuri.

Va mai spunem faptul ca in Capitala au fost inregistrate pana acum trei cazuri de rujeola, dar si ca reprezentantii MS le recomanda parintilor sa isi vaccineze copiii. „Reamintim ca exista suficiente doze de vaccin ROR pentru toti copiii care au nevoie de imunizare”, anunta oficialii ministerului.

author avatar
Cristina Stefan
226 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tache tata, mai zi-o p’aia cu vaccinurile.
    Imbecili sinistri ce sunteti – toti cretinii sunt anti vaccinare!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger