AcasăNewsNumarul deceselor provocate de gripa a crescut la 35   

Numarul deceselor provocate de gripa a crescut la 35   

Gripa continua sa faca victime, astfel ca noua saptamana aduce, din pacate, alte vesti triste cu privire la efectele pe care aceasta boala le-a avut in cazul a trei romani.

Bilantul negru al actualului sezon de gripa a ajuns la 35 de decese. Din datele facute publice luni pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile rezulta ca doua femei si un barbat au murit dupa ce au contractat virusul gripal.

Una dintre victime avea 47 de ani, era din Arges si a fost confirmata cu virusul gripal tip B. Despre pacienta care a murit duminica, sursa citata anunta ca nu era cu „conditii medicale preexistente cunoscute”, adica nu se stie sa fi avut si alte probleme de ordin medical, si nu isi facuse vaccinul antigripal.

Cealalta femeie despre care s-a transmis ca a decedat din cauza gripei avea 80 de ani si era din Capitala. Nici aceasta nu fusese vaccinata impotriva gripai si era cunoscuta cu alte probleme de sanatate.

Cel de-al 35-lea deces confirmat cu virus gripal s-a constatat in cazul unui barbat in varsta de 75 de ani, din judetul Mures, care avea „conditii medicale preexistente” si nu fusese nevaccinat antigripal, din cate precizeaza aceeasi sursa.

sursa foto: maramedia.ro

author avatar
Cristina Stefan
39 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger