AcasăNewsNumarul cazurilor de rujeola, in crestere

Numarul cazurilor de rujeola, in crestere

Fata de precedenta raportare a cazurilor confirmate cu pojar, o boala contagioasa ce se intalneste indeosebi la varsta copilariei, s-a constatat o crestere a numarului diagnosticarilor.

Astfel, cele mai recente date facute publice, recent, din directia Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile indica faptul ca pana pe 13 octombrie se confirmasera, la nivelul intregii tari, nu mai putin de 9626 de cazuri de rujeola, in conditiile in care pana pe 6 octombrie cifra era de 9539, iar la mijlocul lunii septembrie statistica indica un numar de 9.233.

Din pacate, pojarul a curmat 34 de vieti, in majoriattea cazurilor victimele fiind copii, cele mai multe decese provocate de rujeola, de la declansarea epidemiei, fiind in judetul Timis – 9. Ar mai fi de mentionat ca s-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete ale Romaniei.

112 afisari

1 COMENTARIU

  1. Se moare mai abitir din pricina greșelilor medicale (iatrogeneză). Pe cînd un vaccin anti-malpraxis? Sau anti-mașină? (cîți au murit și cîți au fost nenorociți pe drumuri ieri?)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger