AcasăNewsNumarul 2 in Comisia Europeana - verificarea magistratilor, facuta de magistrati, nu...

Numarul 2 in Comisia Europeana – verificarea magistratilor, facuta de magistrati, nu de politicieni

Dupa intrevederile avute, pana in cursul dupa-amiezii, cu primii patru oameni in statul roman – liderul de la Cotroceni, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, precum si cu premierul si cu ministrul Justitiei, prim-vicepresedintele Comisiei Europene a iesit in fata presei cu detalii despre aceste discutii.

Oficialul european a transmis faptul ca opinia Comisiei Europene este ca „nu e nimic in neregula cu Justitia”, cu mentiunea, insa ca, „desigur, pot fi aduse mereu imbunatatiri” si ca „trebuie sa existe respecti pentru rolurile fiecaruia” – atat pentru cel al Justitiei, cat si al Executivului si al Legislativului.

Cat priveste propunerea de suspendare a sefei DNA, intrebat fiind cum vede acest demers, Frans Timmermans a pus accent pe faptul ca, in opinia sa, in cazul in care apar acuzatii la adresa unui magistrat, acestea ar trebui sa fie supuse analizei tot a unui reprezentant al sistemului judiciar, si nu a unui politician. „Este convingerea mea ca activitatea de a verifica magistratii trebuie facuta de catre magistrati (…) toti oamenii gresesc (…) la fel se intampla si in sistemul judiciar si daca aici sunt oameni care fac greseli trebuie sa fie verificati, dar nu de politicieni si nici de oameni din Executiv, ci tot de oameni din sistemul judiciar”, a punctat prim-vicepresedintele CE.

sursa foto: captura Antena3

97 afisari

1 COMENTARIU

  1. Este corect,viitorii avocati ai statului,adica acuzatorii,sa fie controlati,verificati si cercetati atunci cand savarsesc fapte infractionale de catre magistratii adevarati,adica judecatori,altfel este ca si cand ai cere unui procuror sa se autocontroleze,autoverifice si autocerceteze rezultatul fiind deja cunoscut,ca si in prezent.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger