AcasăNewsNumai Francois poate fi presedinte

Numai Francois poate fi presedinte

Penelope Fillon rupe tacerea

Sotia candidatului dreptei la alegerile prezidentiale franceze a luat prima data cuvantul, dupa scandalul acuzatiilor de posturi fictive, in momentul in care campania si figura lui Francois Fillon sunt sifonate.

Francois<br >dragostea<br >mea

”In fiecare zi i-am spus ca trebuie sa continue pana la capat, dar el va decide. Numai el poate deveni presedinte, este singurul candidat care are experienta, viziune, proiect si hotararea necesara pentru a conduce Franta”, a afirmat Penelope Fillon, intr-un lung interviu acordat saptamanalului Le Journal du Dimanche. Ea a precizat ca sotul ei nu i-a ”cerut” sa vorbeasca si nici ea nu i-a cerut perimsiunea. Potrivit unui nou sondaj difuzat ieri de Reuters, 71% din francezi vor ca Fillon sa renunte la candidatura. Doamna Fillon a mai spus ca a stat mult timp ”inchisa in cochilia sa” dupa ”isteria” provocata de informatiile saptamanalului satiric francez Le Canard Enchaine cu privire la posibililele angajari fictive ale sale, in special ca asistent parlamentar al sotului sau.

Sarcini foarte variate

Interviul surpriza oferit de Penelope Fillon pare ca face parte din strategia ultimei sanse a cuplului Fillon pentru ca Francois sa ramana in cursa alegerilor prezidentiale. Fillon, amenintat cu o posibila inculpare, nu mai beneficiaza de sustinere, o reuniune a comitetului politic al formatiuni sale, Les Republicains, este prevazuta astazi. Revenind la acuzatiile de angajare fictiva ca asistenta parlamentara si colaborator al publicatiei La Revue des Deux Mondes, Penelope Fillon afirma ca a indeplinit ”sarcini foarte variate” in calitate de colaboratoare parlamentara a sotului sau si ca a furnizat in acest sens dovezi anchetatorilor, inclusiv „scrisori cu adnotari care dovedesc ca au trecut pe la mine, schimburi de e-mailuri cu alti colaboratori ai sotului meu”. ”Intelegeam ce semnam”, a continuat Penelope Fillon, spunand ca ”a gasit multe documente din perioada 2012-2013” dar putine datand din anii anteriori lui 2007. ”Cine pastreaza documente vechi de 10, 15 sau 20 de ani?”, s-a intrebat doamna Fillon, care nu a uitat sa precizeze ca ”are studii de literatura si de drept” si nu este o ”ignoranta”.

author avatar
Tudor Borcea
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger