Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Nu uitati: 25 mai 2017, termenul limita de depunere pentru Formularul 200!

Nu uitati: 25 mai 2017, termenul limita de depunere pentru Formularul 200!

Autor:

Au mai ramas mai putin de doua saptamani pana la data la care trebuie depus Formularul 200.

 

anaf Nu uitati: 25 mai 2017, termenul limita de depunere pentru Formularul 200!In acest sens, reprezentantii Fiscului amintesc, prin intermediul unui comunicat, urmatoarele aspecte:

“Persoanele fizice nerezidente care datoreaza impozit pe venit pentru anul 2016 si sunt administrate de Administratia fiscala pentru contribuabili nerezidenti, depun formularul 200 “Declaratie privind veniturile realizate din Romania” pana la data de 25 mai 2017, la Administratia fiscala pentru contribuabili nerezidenti din cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti.

Categoriile de persoane fizice nerezidente administrate de Administratia fiscala pentru contribuabili nerezidenti sunt:

a) persoane fizice nerezidente, care nu au pe teritoriul Romaniei un sediu permanent si care obtin venituri din transferul titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana si din transferul titlurilor de valoare emise de rezidenti romani, potrivit art. 223 alin. (2) lit. g din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,

b) persoanele fizice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European, stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri, care obtin venituri din activitati independente impozabile in Romania, si care opteaza pentru regularizarea impozitului pe venit, potrivit art. 226 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,

c) persoanele fizice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri care realizeaza venituri din Romania in calitate de artisti de spectacol sau ca sportivi, din activitatile artistice si sportive, indiferent daca acestea sunt platite direct artistului sau sportivului ori unei terte parti care actioneaza in numele acelui artist sau sportiv, si care opteaza pentru regularizarea impozitului pe venit, potrivit art.227 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Informatii suplimentare se pot obtine:
– apeland Biroul central de asistenta telefonica a contribuabililor la numarul de telefon 031.403.91.60;
– de la birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul organelor fiscale”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!