AcasăNewsNu s-au gasit toate focoasele: lipseste unul!

Nu s-au gasit toate focoasele: lipseste unul!

Unul din cele 80 de focoase furate sambata dintr-un tren ce trebuia sa ajunga in Bulgaria este cautat inca de anchetatori. Politia sustine ca au fost gasite toate obiectele militare, dar Parchetul confirma faptul ca un proiectil inca nu a fost gasit.

Toate cele patru lazi cu focoase au fost gasite, luni, intr-un depozit parasit din Chitila.Trei lazi erau intacte si alta desfacuta, iar obiectele cu specific militar din ea au fost recuperate din balariile din zona.

Luni seara, purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Marius Militaru, a declarat ca toate cele patru lazi cu focoase erau intacte, fiind recuperate in Chitila.

Marti dimineata, anchetatorii au reluat cautarile unui focos, intrucat luni era prea intuneric pentru a continua cercetarea. Luni seara fusesera gasite 79 de focoase. S-a presupus ca unul este tot in zona, balariile impiedicandu-i pe cautatori sa-l vada.

Criminalistii au prelevat probe ADN de pe cele 79 de focoase si au facut restul testelor specifice de laborator in astfel de investigatii.

Obiectele militare vor fi predate proprietarului, procedura fiind cea normala in cazuri de furt.

Audierile vor continua marti. Pana luni, procurorii Parchetului Militar Bucuresti au audiat peste 50 de persoane in cazul privind disparitia focoaselor si au declansat urmarirea penala, urmand a pune sub acuzare unele persoane in acest dosar.

„In continuarea cercetarilor efectuate in cauza privind disparitia celor patr lazi cu dispozitive militare (focoase), procurori din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus, la data de 17 iulie 2011, inceperea urmaririi penale «in rem», sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat in dauna avutului privat si rupere de sigilii”, informa, luni, Ministerul Public.

Totodata, au fost constituite echipe formate din reprezentanti ai tuturor institutiilor abilitate care efectueaza cercetari in cauza.

In acest sens, pana in prezent, s-a procedat la ridicarea de documente referitoare la incarcatura ce a format obiectul transportului, au fost identificate, prelevate si ridicate urme ce se valorifica din punct de vedere criminalistic, s-au efectuat audieri (peste cincizeci de persoane), precizeaza sursa citata.

Cele patru lazi in care se aflau in total 80 de focoase (cate 20 in fiecare lada, nu 16 cum se anuntase initial) pentru rachete au disparut dintr-un tren care transporta armament de la Tohan Zarnesti spre Bulgaria, disparitia fiind semnalata in Gara Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sambata Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucuresti a fost sesizat de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Giurgiu ca in cursul acelei zile, in jurul orelor 15.30, lucratori ai Statiei CFR Giurgiu Nord au constatat ca la un vagon din garnitura trenului care continea obiecte cu specific militar, transportate in baza unui contract intre societati private, sigiliile aplicate erau rupte si usa glisanta deschisa.

Mecanicul si mecanicul-ajutor al trenului din care au disparut focoasele au fost concediati, motivul fiind sustragerea unei cantitati de motorina, ceea ce a insemnat o incalcare a sarcinilor de serviciu, conform unui comunicat al CFR Marfa, remis, luni seara, agentiei Mediafax.

Cei doi au dat 75 de litri de motorina in schimbul sumei de 300 de lei, spun surse judiciare.

 

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger