AcasăNewsNu mai avem presedinte. Iohannis e doar candidat

Nu mai avem presedinte. Iohannis e doar candidat

Alarmat de misculatiile din partidul care, la sugestia lui Crin Antonescu, a facut din el nu numai liberal, dar si candidat pe care niste servicii l-au scos apoi presedinte, Iohannis a decis sa scoata nasul din barlogul de la Cotroceni. Nu pentru a intreba cati oameni au pierit la inundatii sau pentru a afla la cat se ridica pagubele provocate de puhoaie. Nici macar pentru a o intreba pe Viorica Dancila daca se descurca la capitolul asta. Nu, n-are el treaba cu asta, el este presedintele romanilor vii, nu si al celor pe care i-a luat apa.

Locatarul de la Cotroceni a intrat in campanie Prea pe fata prea ca la tara

Iohannis si-a adus aminte ca este liberal. Ma rog, asa lasa el sa se inteleaga desi, din cate mi s-au aratat pana acum, nu l-am vazut facand jonctiunea cu politica liberala a bratienilor. Am zis bratieni, nu orbanisti, gorghieni sau turcanisti. Sa fim seriosi.

Busoi, mon amour

Asadar, Iohannis a chemat la ceas de taina si la loc cu fereala zece lideri din partid. Au discutat despre unitate si despre bataliile liberalo-liberale pentru cocotarea in motul formatiunii a unuia sau altuia. I-auzi, cica le-ar fi spus ca niciunul dintre ei nu este pe post de locomotiva acolo. Acum, fie vorba intre noi, cu locomotiva sau nu, partidul asta tot in cap vine, chiar si daca merge pe drum drept. In fine, sa se termine cu circul asta cu aruncarea peste gard a liderilor de filiale prin modificarea statului, cu manevrele pentru stabilirea candidatilor la europarlamentare. In traducere libera, asta inseamna „Orban, fa-ti valiza”, iar in traducere literara, „Busoi, stii bine ca te iubesc”.

Liberal la apelul de seara

Este cat se poate de limpede ca Iohannis a intrat in campanie, furand startul. In fond, de ce sa ne mai agitam, cine nu fura in tara asta? Altceva trebuie vazut insa. Dupa ce a ajuns presedintele tarii, Iohannis ar fi trebuit sa termine cu politica si sa se situeze deasupra tuturor partidelor. Altfel zis, a-ntarcat balaia liberala. Mai ales. Te-au facut liberal la apelul de seara, pana la ziua ai ajuns si seful partidului, gata, e de ajuns. Ca un presedinte trebuie sa inceteze amorurile cu partidul din care provine nu are aplicabilitate la Iohannis. Aplicabilitate are doar ce vrea el. Dar cum sa lase el partidul taman inainte de alegeri, pe el cine sa-l mai sustina? USR, de bucurie ca a revocat-o pe Codruta Kovesi, tocmai i-a intors spatele. Si atunci?

Sugestii prost mascate

Nu este exclus, spun anumite surse, ca Iohannis sa participe, sambata, la Consiliul National al PNL, convocat si pentru a limpezi apele liberale – era sa scriu zoaiele, dar m-am abtinut – in legatura cu selectia candidatilor la europarlamentare. Pai ce facem, maestre „Sasescu”? O luam de la capat? Nu adineauri vorbiram ca nu mai trebuie sa ai vreo treaba cu partidul? Te-a apucat brusc dorul de PNL pentru ca nu mai ai caruta care sa te impinga catre al doilea mandat? Iar indicatii, iar sugestii prost escamotate? Pana la urma, precizeaza-ti, domnule, pozitia. Ori esti presedinte ori esti candidat?

A se spala dupa spalare

Iohannis vrea liniste in partid, or asta se vede si se simte. Poate ca asta o fi fost si strategia lui de pana acum. Sa-i lase pe liberali pana la un pas de a-si rupe definitiv gatul, dupa care el, calare pe un cal alb, vine si ii salveaza. Ii despaducheaza, ii baga in lighean, pune clabuci frumos mirositori, ii freaca, ii clateste si… nu, nu e bine, pune clabuci frumos mirositori, ii freaca, ii clateste si… pune clabuci frumos mirositori, ii freaca, ii clateste si… mai puneti clabuci! Ca el, ca presedinte, nici sa numere de pe margine balonasele de sapun nu are voie, nu mai conteaza.

Farduri de la solduri

Ma intreb, ca nestiutorul, daca vrea liniste, de ce nu se inscrie in tabara aia pentru seniori a Gabrielei Firea? Are varsta, e ca si cum ar fi pensionar dupa cum se misca prin politica, cred ca are si buletin de Bucuresti si, cine stie, poate n-a vazut Paralia Katerini. Si nici concediul nu si-l poate face, ca e in campanie pana peste cap. Si unde mai pui ca nici nu-l costa vreun sfant. Sau macar pe doamna Carmen sa o trimita in tabara. Stiu ca nu are buletin de Bucuresti, conditie primordiala altmineri, dar cu Firea se poate face o intelegere. In fond, ar fi un act umanitar, daca tii cont de faptul ca, dupa ce plateste statului sutele alea de mii de euro datorate, e posibil sa ajunga sa-si cumpere farduri de la solduri.

author avatar
Valentin Boeru
3.749 afisari

3 COMENTARII

  1. Urmeaza anuntul de la perdeluta: „Adio PNL!”, daca nu-l pun astia pe Busoi, sau daca nu-l pastreaza pe pupatorul de cururi, atestat de „justitie”, Orban. Cred ca Iohanis, acum ca l-a vazut tot poporul in pielea goala (Brrr!), bifeaza toate actiunile matrozului in deriva…

  2. O sa-i dea o amfetamina buldocului o sa-i zvarle un os o sa-i mai inchida un dosar si sa vedeti ce o sa se dea de zici ca e nou in ferma. Blegojitu deja se cracana ca femeile la capra dand din coadaa lui nodoasa,de bucurie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger