AcasăNewsNu avem programe pentru tineri, dar avem sali de sport la sate

Nu avem programe pentru tineri, dar avem sali de sport la sate

Ca si guvernele precedente, actualul Executiv nu a reusit sa puna pe hartie nici macar o amarata de strategie care sa ajute sportul romanesc.

Gandirea ingusta a guvernantilor nostri (si a celor de dinaintea lor) reduce totul la miscare. Cu aceast argument demnitarii incearca sa ne convinga cat de importante sunt salile de sport prin sate si comune. Zone in care problema “miscarii fizice” au rezolvat-o deja parintii care si-au trimis copiii la muncile campului. Prin urmare, este greu de crezut ca dupa ce au dat o zi intreaga la coasa, pustii cu pricina mai au energia necesara sa practice vreun sport in sala. Aceasta situatie a fost pusa pe tapet si de Sensei Florentin Marinescu, fost preparator psiho-fizic al Stelei in ’86, care a declarat pentru ziarul “National” ca demersul mai marilor tarii se reduce doar la niscaiva discursuri frumoase. “La nivelul Guvernului s-a renuntat la ceea ce inseamna sport in Romania. Daca in alte tari civilizate sportul este o prioritate, la noi sportul nici macar nu exista in viziunea celor care ne conduc. In aceste conditii, daca nu ai programe, strategii, la ce sunt bune salile de sport?”, a mai precizat Marinescu.

O sala de sport = bugetul pe un an al unei comune

Pe langa fapul ca s-au pus pe construit sali de sport fara a initia si un program destinat tinerilor, guvernatii investesc o galagie de bani pe aceste proiecte. De aici pana la situatiile absurd, in care costul unei sali de sport sa fie mai mare decat tot bugetul anual al comunei in care a fost construita, nu a mai fost decat un pas. Astfel, comuna Zadareni (judetul Arad) a fost dotata cu una bucata sala de sport in valoare de 3.400.000 de lei, in conditiile in care bugetul local pe 2011 este de 3.000.000 de lei. In plus, comuna are o populatie de 2.800 de locuitori, doar 60% dintre gospodarii avand retea de canalizare. O situatie similara intalnim si in judetul Salaj, comuna Chiesd. Aici locuiesc 2.700 de persoane, proiectul de retea de apa si canalizare a fost sistat din lipsa de fonduri, iar bugetul este tot de 3.000.000 de lei.

author avatar
Adelina Ionicel
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger