AcasăNewsNoutati in Programul Rabla

Noutati in Programul Rabla

Proprietarii de rable vor putea duce masinile vechi la REMAT-uri dupa data de 23 mai

Proprietarii care vor sa-si caseze vechile masini prin Programul Rabla pot obtine mai multi bani, precum si bonusuri, insa au termen-limita de utilizare a tichetului valoric.

Proprietarii de rable vor putea duce masinile vechi la REMAT-uri dupa data de 23 mai

Conform ghidului de finantare publicat recent in Monitorul Oficial, Programul de innoire a parcului auto national se va desfasura in 2013 intr-o forma modificata fata de ceilalti ani. Specialistii AvocatNet precizeaza ca, potrivit actului normativ, programul se adreseaza, ca si pana acum, persoanelor fizice si juridice care detin autovehicule mai vechi de zece ani, precum si institutiilor publice sau institutelor de cercetare-dezvoltare publice care detin autovehicule mai vechi de cinci ani. Reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu au precizat ca sesiunea de inscriere a colectorilor se se va incheia pe 23 mai 2013, iar tichetele vor fi distribuite efectiv catre persoanele fizice abia dupa aceasta data.

Eco-bonusuri pentru masini- hibrid

Astfel, ghidul de finantare stabileste ca pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, fata de trei vouchere utilizat in anii trecuti, insa tichetele vor putea fi vandute. Pe de alta parte, chiar daca se acorda un singur tichet, valoarea acestuia creste, de la 3.800 de lei la 6.500 lei, adica 1.500 de euro. La aceasta suma se adauga un eco-bonus in valoare de 500 lei in urmatoarele cazuri:

–         la achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;

–         la achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km;

–         la achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Mai mult, la achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate obtine, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Termen-limita

Ghidul noului Program Rabla prevede ca utilizarea tichetului se face in termen de cel mult 45 zile de la eliberarea sa de catre colectorul validat, fara a se depasi data de 20 noiembrie a anului in care se desfasoara programul. Daca proprietarul nu utilizeaza tichetul in termenul si pana la data mentionate, acesta nu va mai beneficia de prima de casare.

author avatar
Arpad Dobre
706 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger