AcasăNewsNoul procuror general, numit pe filiera Hillary Clinton – SRI

Noul procuror general, numit pe filiera Hillary Clinton – SRI

In cel mult cateva zile, ministrul Justitiei trebuie sa-i nominalizeze pe inlocuitorii procurorului general al Romaniei si sefului DNA. Numai ca, in ciuda hotararii si a angajamentelor luate de Mona Pivniceru, misiunea sa nu se dovedeste deloc usoara.

Hillary Clindon hotaraste cine va fi noul procuror general

Pentru ca, in primul rand, SRI nu a catadicsit inca sa-si dea avizul pentru niciunul dintre cei aflati pe lista de propuneri. Si, probabil, nici nu o va face, pana ce administratia SUA nu isi va da acordul pentru instalarea pe functii.

Le-a dat cu flit!

Mona Pivniceru se afla la mana diplomatiei americane

Prin stingerea „fumigenei” cu numirea controversatei Alina Bica in fruntea Parchetului General, ministrul justitiei nu a  rezolvat si cea mai spinoasa problema cu care se confrunta in aceste zile. Si care este vitala pentru mandatul Monei Pivniceru, cea care le-a promis apropiatilor ca, in zece zile de la instalarea sa ca ministru, se va debarasa de Laura Codruta Kovesi si de Daniel Morar.

George Maior se pliaza pe politica administratiei SUA

Iata insa ca, dupa cum sustin sursele noastre, lucrurile s-au complicat serios dupa ce SRI le-a dat cu flit tuturor favoritilor de pe lista lui Pivniceru. Pur si simplu George Maior nu le-a dat avizul obligatoriu numirii in functie pana si a unui sef de directie intr-un minister, deci cu atat mai necesar pentru procurorul general. De altfel, orice demnitar care lucreaza cu documente are nevoie, inainte de numire, de OK-ul dat de SRI ca nu prezinta „vulnerabilitati” care tin de siguranta nationala. Si care, de aceasta data, intarzie nepermis de mult…

Promisiunile se respecta!

In valtoarea produsa de descinderea emisarului american Philip Gordon, guvernantii au apucat sa promita ca nu-i vor „usui” pe Kovesi si Morar, desi legea le-o permite, pana ce nu vor primi acceptul american pentru inlocuitorii acestora. Iar acum ambasadorul Mark Gitenstein le-a readus aminte de angajament. Insa, cum diplomatul este doar un angajat al administratiei SUA, el  nu face decat sa trimita propunerile la Washington, ultimul cuvant urmand a-l avea nimeni alta decat Hillary Clinton.

„Swingereala” in Justitie

Iar daca secretarul de stat american va spune da, atunci si George Maior isi va gasi timpul necesar sa dea drumul la avizul SRI. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, diplomatia americana preseaza ca „protejatii” Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar sa nu fie trasi pe linie moarta, ci sa primeasca, la schimb, conducerea DIICOT. Sub pretextul perfect legal ca, astfel, s-ar intoarce la vechiul loc de munca, de unde au fost detasati. Ceea ce i-a facut pe unii lideri USL sa sustina ca sunt obligati sa participe la o veritabila „swingereala” la conducerea Justitiei.

Basescu multumeste ”agenturilor straine”

Traian Basescu

Recunoscator, Traian Basescu le-a multumit europenilor si americanilor care au temperat elenul uselistilor, scapandu-l astfel de suspendare. Conform uzantelor diplomatice, multumirile adresate de Basescu, in scris, liderilor europeni si aliatilor americani se refera doar la ”sprijinul ferm acordat institutiilor statului roman pe tot parcursul crizei politice severe din perioada 3 iulie – 27 august 2012”.

author avatar
Catalin Tache
3.639 afisari

6 COMENTARII

  1. „Romania este o tara libera”, a spus domnul presedinte Traian Basescu recent, la nunta fiicei sale. Se vede cu ochiul liber, caci „independenta” deja se scrie cu „Y”, de la „yankei”.

  2. Cine a scris acest articol ori este un idiot, ori noi toti suntem niste idioti sa mai credem ca statul asta mai este indepndent si suveran.

  3. Da de unde stii tu ,ma Tache, ce discuta astia intre ei? Nu cumva mananci r***t cu galeta ?; e la fel de probabil sa se confirme ca si afirmatiile tale.Hartia suporta multe si tare mi-e frica ca tu folosesti un singur fel de hartie…

  4. nesu, tu esti idiot. eu unul si multi altii stim sigur ca nici un stat nu mai este de mult timp independent si suveran. Mai ales un stat din UE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger