AcasăNewsNoul Cod Rutier provoaca haos: Nimeni nu stie clar cum poti lua...

Noul Cod Rutier provoaca haos: Nimeni nu stie clar cum poti lua permis pentru scuter

Instructorii auto si cei care vor sa obtina permis de conducere pentru scuter reclama ca noua lege nu poate fi aplicata. In momentul de fata, scolile de soferi nu sunt autorizate sa organizeze exemane pentru categoria A, potrivit Autoritatii Rutiere.

In noua lege nu se precizeaza cum vor fi examinati candidatii care vor sa obtina permis de conducere pentru scuter, iar instructorii care lucreaza in domeniu nu stiu cum sa rezolve aceasta problema.

Un patron de scoala de soferi si-a dorit sa fie printre primii care ii invata pe posesorii de scutere cum sa intre in legalitate si a investit 50. 000 de euro pentru achizitionarea a 50 de scutere. Insa, desi are solicitari nu le poate onora pentru ca nu stie cum va fi finalizat dosarul. Legea este incompleta. „Ne-am pregatit pentru categoria AM cu 50 de scutere noi. O parte sunt aici afara si aici in interior mai avem vreo 20 de scutere din care 15 sunt in cutie”, a spus barbatul.

Din pacate tot ce pot face acum profesorii este sa-i invete pe elevi cum sa foloseasca vehiculul. Problema nu este faptul ca majoritatea instructorilor nu dispun de scutere ci faptul ca scolile de soferi nu sunt autorizate pentru categoriile AM, A1,A2 sau A.

„Normele de aplicare vor aparea la 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial. Cand se va publica regulamentul vom vedea si forma finala”, a declarat Mihai Enache, comisar-sef la directia de permise.

Pana atunci, sustin reprezentantii directiei regim permise si ai ministerului transporturilor, solutia pentru cei care vor sa sa obtina permis de conducere pentru mopede este sa treaca prin acelasi examen ca pentru categoria A. Asta inseamna ca trebuie sa sustina testul scris, cu 20 de intrebari, si cel practic, in poligon.

Cei care vor mai circula cu scuterul, dar fara carnet, se pot alege cu dosar penal.

author avatar
Alina Costache
691 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger