AcasăNewsNOUL COD RUTIER, modificat: Amenzi mai mici. Pentru ce se suspenda permisul...

NOUL COD RUTIER, modificat: Amenzi mai mici. Pentru ce se suspenda permisul timp de 6 luni!

Proiectul NOULUI COD RUTIER a fost modificat. Noua varianta, publicata pe site-ul Ministerului de Interne, prevedere amenzi mai mici cu pana la 40%, dar si sanctiuni drastice pentru soferii care, de exemplu, circula pe contrasens sau depasesc cu mai mult de 60 km/h viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv – raman fara permis vreme de 180 de zile.

Forma revizuita a proiectul Noului Cod rutier, postata vineri, dupa sedinta Biroului permanent al PNL, pe site-ul MAI, va fi supus in urmatoarele zile dezbaterii publice, dupa ce, precizeaza reprezentantii Ministerului, actuala forma a fost redactata tinandu-se cont de propunerile cetatenilor, dar si a societatii civile, in perioada in care s-au primit sugestii in acest sens. „In perioada urmatoarelor 2-3 saptamani, Ministerul Afacerilor Interne urmeaza sa initieze o serie de intalniri cu organizatiile profesionale, societatea civila si grupurile parlamentare interesate de problematica circulatiei pe drumurile publice, in scopul finalizarii acestui proiect de act normativ”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului de Interne.

Principalele modificari ale proiectului Noului Cod Rutier prevad, printre altele, ca soferii care nu opresc la trecerile la nivel cu calea ferata – daca sunt bariere sau semibariere coborate, circula pe contrasens, sau cu o viteza ce depaseste viteza maxima legala cu mai mult de 60 km/h – risca sa ramana fara permis timp de 180 de zile (sase luni) si sa primeasca intre 21 si 50 de puncte amenda.

De asemenea, in proiectul NOULUI COD RUTIER supus dezbaterii publice clasele de amenzi se modifica, dupa cum urmeaza: clasa I prevede 2 sau 3 puncte-amenda; clasa a II-a—4 sau 5 puncte-amenda; clasa a III-a—de la 6 la 8 puncte-amenda; clasa a IV-a—de la 9 la 20 puncte-amenda; clasa a V-a—de la 21 la 50 puncte-amenda si clasa a VI-a—de la 51 la 120 puncte-amenda, in conditiile in care punctul-amenda constituie 10% din valoarea salariului minim pe economie (80 de lei). Astfel, amenda maxima pentru conducatorii auto indisciplinati ar putea fi de 9.600 de lei, fata de 16.000, cat a fost stabilita in varianta anterioara a CODULUI RUTIER.

VEZI AICI PROIECTUL NOULUI COD RUTIER!

763 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger