AcasăNewsNoua doctrina de cybersecuritate a lui Putin

Noua doctrina de cybersecuritate a lui Putin

Putin denunta hackerii straini si ”discriminarea” la care e supusa peste hotare presa Kremlinului

Un document aprobat de presedintele Federatiei Ruse traseaza noile strategii de adoptat in spatiul informatic pentru anii urmatori. Amenintarile sunt numeroase, spun rusii.

Putin denunta hackerii straini si ”discriminarea” la care e supusa peste hotare presa Kremlinului

Unul din obiectivele noii doctrine este ”disuasiunea strategica si prevenirea conflictelor militare care ar putea rezulta din utilizarea tehnologiilor informatice” , un ”sistem durabil de relatii interstatele neconflictuale in spatiul informational”, indica documentul. In ultima vreme, numarul atacurilor coordonate impotriva site-urilor rusesti strategice a crescut , la fel si ”activitatile serviciilor de informatii straine”, relateaza Sputnik. In 2 decembrie, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a acuzat serviciile de informatii straine de prepararea unor cyberatacuri la scara larga pentru a ”destabiliza sistemul financiar rusesc, in special activitatea marilor banci rusesti”. Noua doctrina puncteaza si faptul ca mass-media ruseasca face deseori obiectul unor ”discriminari” in afara tarii.

Gigantii web, alianti in lupta antitero

Concurenti altminteri, Facebook, Microsoft, Twitter si YouTube au anuntat ca vor crea o baza de date comuna pentru identificarea si  impiedicarea raspandirii continuturilor teroriste, in cadrul unui parteneriat mondial. Aceasta baza de date va cuprinde si ”amprentele digitale” numerice ale fotografiilor si materialelor video retrase de pe platformele celor patru, realizata cu ajutorul unui mesaj comun transmis pe site-urile respective. ”Schimband informatii, vom putea utiliza aceste amprente numerice pentru a identifica continuturi potential teroriste pe platformele noastre rezervate marelui public”, au comunicat cei patru, precizand ca fiecarui in parte ii va reveni sarcina sa evalueze si sa identifice continuturi neadecvate propriilor reguli pentru a retrage sau bloca automat sau pentru a le adauga la acasta baza de date comuna.

author avatar
Tudor Borcea
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger