AcasăNewsNoua atentionare de la ANM: ce se anunta pentru intervalul urmator!

Noua atentionare de la ANM: ce se anunta pentru intervalul urmator!

(foto: realitatea)

Inca de vineri se stia ca se schimba din nou vremea, in mai multe zone din tara, si ca revin ploile, ba chiar si ninsorile, la munte.

Mai nou, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au transmis nu o informare, ci o alerta tip COD GALBEN. Emisa sambata dupa-amiaza, avertizarea intra in vigoare la ora 18 si ramane valabila pana duminica la ora 20, rastimp in care, din cate spun meteorologii, vor cadea ploi, ninsori si va bate vantul.

27 de judete se vor afla, fie partial, fie total, sub incidenta acestei atentionari. Conform ANM, in perioada mentionata vor aparea ploi pe arii extinse, in centru, vest si nord, in timp ce in resutl zonelor tarii va ploua, dar doar local, si in averse.

foto: ANM

La munte, in schimb, adica in zona Apusenilor, nordul Orientalilor in vestul Meridionalilor, precum si in Muntii Banatului vor fi ploi mai insemnate, in timp ce la altitudini de peste 1500 de metri vor cadea ninsori.

Nici vantul nu va lipsi din peisaj, fiind asteptate rafale cu viteze in jurul a 60-70 km/h, mai puternice pe creste. Totodata, trebuie spus ca meteorologii spun ca in Bucuresti intensificarile vor fi mai puternice pe parcursul ultimei zile a saptamanii, de pana la 55-60 km/h.

author avatar
Cristina Stefan
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger