AcasăNewsNoua ancheta ANRP: Cine a ajuns deja la DNA

Noua ancheta ANRP: Cine a ajuns deja la DNA

Ingrid Mocanu Popa detine cheia prin care se poate decripta jaful de la ANRP

La o zi de cand s-au aflat rezultatele evaluarii activitatii sefei DNA-ului, facuta de catre ministurl Justitiei, activitatea in cadrul institutiei care se ocupa ce lupta anticoruptie continua.

Si nu oricum, ci cu proceduri ce tin de un nou dosar ce vizeaza retrocedari ANRP. Deja, de joi dimineata incepand, doi fost membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor au ajuns in fata procurorilor DNA.

Prima dintre ele a fost Ingrid Mocanu, despre care se stie ca a fost consilierul fostului vicepremier Gabriel Oprea, dar si vicepresedinte ANRP, suspectata in cazul de fata de abuz in serviciu. Dupa cum s-a vazut, vizita la DNA a facut-o sa aiba o reactie categorica. „Dosarele acestea au ajuns modalitati de a acoperi diverse rahaturi pe care le face DNA-ul”, a declarat Mocanu la iesirea de la DNA, femeia amenintand ca va depune plangeri penale si sesizari la adresa procurorilor „care nu inteleg sa isi faca treaba asa cum scrie in lege”.

Pe langa Mocanu, la DNA a ajuns si fostul deputat liberal Theodor Catalin Nicolaescu, al carui nume apare si intr-un alt dosar ANRP, si care este suspect si in noua cauza.

Din cate se pare, actualul dosar ANRP ar viza presupusa supraevaluare a unui teren din centrul Capitalei. Pana la momentul de fata, reprezentantii DNA nu au facut precizari pe acest subiect.

author avatar
Cristina Stefan
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger