Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Nou sef la supravegherea bancara a Bancii Europene

Nou sef la supravegherea bancara a Bancii Europene

Autor:

Deputatii europeni vor vota, joi, noul presedinte al consiliului de supraveghere al Bancii Centrale Europene, care monitorizeaza cele mai mari banci ale UE. Candidat este Andrea Enria.

 

banca Nou sef la supravegherea bancara a Bancii Europene

Prioritatile lui Enria sunt curatarea activelor rele din bilanturile bancare si promovarea integrarii in sector

Andrea Enria a fost sustinut de comisia pentru afaceri economice pe 20 noiembrie. Are 57 de ani si este italian. In momentul de fata este presedintele Autoritatii Bancare Europene. Pentru a o inlocui pe Danièle Nouy la presedintia consiliului de supraveghere BCE la 1 ianuarie 2019, are nevoie de aprobarea deputatilor europeni in plen si de o decizie ulterioara a Consiliului.Banca Centrala Europeana si-a inceput functia de supraveghere in 2014, ca prim pas catre o uniune bancara europeana. In trecut, bancile erau supravegheate de autoritatile nationale.Trecerea catre un mecanism unic de supraveghere doreste sa garanteze „sanatatea” bancilor, stabilitatea sistemului si cerinte unice pentru toti marii jucatori.
In momentul de fata,118 banci se afla sub supravegherea directa a Bancii Centrale Europene: banci care au peste 30 de miliarde de euro in active si banci care fac operatii transfrontaliere substantiale. Bancile mai nesemnificative raman sub supravegherea autoritatilor nationale.Banca Centrala Europeana este responsabila fata de Parlamentul European pentru  executarea sarcinilor de supraveghere. Aceasta prezinta in Parlament, in cadrul unei audieri publice, un raport anual privind supravegherea bancara. Presedintele consiliului de supraveghere participa des la reuniuni ale comisiei pentru afaceri economice, unde raspunde intrebarilor eurodeputatilor.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!